Analyse

Beekse Bergen: opening nieuw Safari Resort

Voortaan hoeven je klanten geen lange vliegreis meer te maken om het echte Afrika-gevoel te ervaren! In het safaripark Beekse Bergen (Hilvarenbeek – Nederland, vlakbij Tilburg), opende het voorbije weekend het splinternieuwe Safari Resort, waar je slaapt tussen de wilde dieren!

Ultieme safarigevoel

In de zomer van 2017 startte de opbouw van het volledig nieuwe resortpark waarbij 240 lodges werden gebouwd op een oppervlakte van ruim 42 hectaren. Het Safari Resort grenst aan het safaripark, al jaren een vaste waarde in Nederland, waardoor je als bezoeker heel eenvoudig vanuit je eigen lodge het park (te voet) kan betreden. De bouw van het nieuwe Safari Resort vergde een investering van ruim 100 miljoen euro.

Niels de Wildt (general manager Beekse Bergen)

Je bezoek aan de Beekse Bergen combineren met een overnachting is eigenlijk niet nieuw, want ze hadden reeds een camping en vakantiepark vlakbij het safaripark. Maar slapen tussen de wilde dieren en wakker worden door het gebrul van de leeuwen en de nieuwsgierige giraffen… dat is pas een nieuwigheid! Niels de Wildt, general manager Beekse Bergen: “We zijn erg trots! We hebben jarenlang naar iets toegewerkt en de lovende reacties overstijgen onze verwachtingen. Ons motto hier is ‘niks moet, alles mag’. Gasten kunnen een all-in pakket kiezen of gewoon zelf hun verblijf samenstellen. Als je een verblijf boekt, is toegang tot het park gratis. Maar er is zoveel meer te beleven! Je kan ook een gamedrive doen of met een ranger op stap gaan, er zijn verschillende shows of je kan kijken hoe de dieren gevoederd worden. De kleinste gasten kunnen zich ook helemaal uitleven in het waterspeelpark of in Speelland.”

Lodges, tenten en boomhutten

Klanten kunnen kiezen om te overnachten in luxelodges, safaritenten of zelfs een boomhut! Alle accommodaties liggen verspreid tussen twee savannes en een leeuwenvlakte. De vrijstaande luxelodges zijn geschikt voor 6,8 of 14 personen, zijn erg modern ingericht en stralen de authentieke Afrikaanse sfeer uit. Afrikaanse maskers, geometrische vormen, vrolijkheid en natuurlijke materialen dragen bij tot het luxe Afrika-gevoel. De lodges hebben ook allen een mooi terras, met directe uitkijk op de savannes. Zo zie je ’s morgensvroeg een kudde giraffen op slechts enkele meters voorbij paraderen. Ook de boomhutten zijn uitgerust met al het moderne comfort en geven je een uniek uitzicht op de savanne. Tot slot zijn er de safaritenten, ideaal voor wie avontuur wil mixen met een beetje luxe.

Karibu Town is het bruisende centrum van het Safari Resort. Gasten kunnen dineren in Restaurant Moto, bowlen in de Pamoja Lounge of ontspannen in het verwarmde zwembad in Maji Springs. Ook de kleinste gasten werden niet vergeten en kunnen terecht in een binnen- en waterspeeltuin. Verder vind je er ook nog een Guest Service Market en Ranger Basecamp.

Niels de Wildt, general manager Beekse Bergen: “Na de thuismarkt Nederland zijn de Belgen de belangrijkste markt voor het safaripark. Ze worden gevolgd door Duitsland, Frankrijk en Engeland. Met het nieuwe Safari Resort trekken we de internationale kaart en willen we dus zeker ook Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk benaderen. We zien de Belgen erg graag komen en we werken samen met de reisagent die we een aangepaste commissie bieden.”

“We hebben drie aankomstdagen: maandag, woensdag en vrijdag, al kan je natuurlijk ook een midweek boeken.”

Op safari, oog in oog met wilde dieren

Wie in het Safari Resort verblijft, heeft meteen ook zijn toegangskaartje voor het dierenpark in handen. Met meer dan 150 verschillende dierensoorten kunnen jong en oud hier heel wat dieren ontdekken. Een van de bijzonderheden van de Beekse Bergen, is dat je het park op verschillende manieren kan bezoeken. Zo kan je zelf de wandelschoenen aantrekken en op eigen tempo het park verkennen of je laten mee op sleeptouw nemen met een ranger tijdens een echte gamedrive (bussafari). Je kan de dieren ook vanop het water spotten tijdens de bootsafari. Maar om het safari-gevoel compleet te maken, neem je gewoon je eigen wagen! Je rijdt zo tussen giraffen, przewalskipaarden, struisvogels, zebra’s, buffels, herten,… Daarnaast is een verrekijker ook mooi meegenomen, want ook in de lucht is heel wat activiteit! Een 40-tal vogelsoorten hebben namelijk hun nest in de Beekse Bergen.

En wanneer het park ’s avonds het hekken sluit, kan je vanuit je eigen lodge of vanop het terras van het restaurant Moto genieten van de ondergaande zon boven de savanne. Want de natuur… die sluit zijn deuren natuurlijk nooit!

Bekijk meer foto’s via deze link.

Comments