Studiereis

Beachcomber Aventure

Exotisch avontuur in Mauritius

Beachcomber Resorts & Hotels organiseerde van september tot december 2018 de vijfde editie van zijn sales challenge ‘Beachcomber Aventure’. Het doel? Een verkoopactie waarbij reisagenten vier maanden lang zo veel mogelijk dossiers naar het eiland Mauritius afhandelen, met internationale vluchten van Air Mauritius en een verblijf bij het Victoria Beachcomber Resort & Spa. Wie de meeste dossiers op zijn naam had, mocht deelnemen aan een bijzondere reis naar Mauritius, in het gezelschap van de Franse tv-persoonlijkheid Denis Brogniart – bekend van Koh-Lanta, de Waalse ‘Expeditie Robinson’.

In samenwerking met Air Mauritius, de Dienst voor Toerisme van Mauritius en de DMC Mautourco, organiseerde de Mauritiaanse hotelgroep Beachcomber Resorts & Hotels al voor de vijfde keer het bijzondere evenement ‘Beachcomber Aventure: beleef het avontuur met Denis Brogniart’. De tien beste verkopers, samen met twee willekeurig gekozen reisagenten, zetten op 10 maart jl. met Air Mauritius koers richting Victoria Beachcomber Resort & Spa voor een verblijf dat niet moest onderdoen voor de beste afleveringen van Koh-Lanta. Op het programma: sportieve proeven afgewisseld met ontspanning in de spa én gastronomie. Het goede leven à la Beachcomber, zeg maar…

Dit jaar deden ook twee Belgische reisagenten mee: Stevy Lenoir (Gigatour Mondial Express Saint-Mard) en Monika Brzywcz (Service Voyages Laken, Brussel). Ze sloten aan bij een groep Franse reisagenten: Magali Sabrou (Selectour OnParOu, Mérignac), Régine Magre (Préférence Voyages, La Baule), Lorely Rigaud (Selectour Bleu Voyages, Grenoble), Véronique Mauboussin Gaudin (Celtea Voyages, Le Mans), Caroline De Crescenzo (Sud Vacances Voyages, Sète), Tiffany Danis (Kuoni, Paris), Myriam Jean (Norest Voyages Sélestat), Vanessa Comunello (Galeries Lafayette, Saint-Laurent-du-Var), Justine Leiber (Parcours Voyages, Cannes) en Carine André (Un monde à deux, Paris).

De 12 deelnemers werden verdeeld in twee teams o.l.v. twee ex-deelnemers van Koh-Lanta, Clémence en Yassine. Ze kregen sportieve uitdagingen voorgeschoteld zoals we ze ook van de tv-serie kennen: boogschieten, een nachtje slapen onder de sterren, kajakken en natuurlijk de befaamde evenwichts- en uithoudingsproef op palen in het water. Aan het eind van een spannend avontuur won Régine Magre (Préférence Voyages, La Baule) de felbegeerde totem.

Victoria Beachcomber Resort & Spa

Het Victoria Beachcomber Resort & Spa ligt aan de noordwestkust van Mauritius en kijkt uit op de ondergaande zon. De locatie is uitstekend, halverwege tussen de badplaats Grande-Baie en Port-Louis. De moderne en ruime accommodatie staat garant voor een warme sfeer en een compleet scala aan activiteiten voor jong en oud. Het maakt van Victoria Beachcomber een bevoorrecht adres voor families. De keuze voor de Victoria voor de Beachcomber Aventure 2019 was voor de reisagenten de perfecte gelegenheid om de adults only Victoria for 2 (geopend sinds december 2017) te ontdekken. De deelnemers verbleven er in kamers met uitzicht op de oceaan, in de perfecte omstandigheden om wat uit te rusten van al hun inspanningen. Verder was het culinair genieten in één van de vier restaurants van het resort: Le Superbe (buffet), La Casa (Italiaans), L’Horizon (fruits de mer) en de Morris Beef (steak house). Als klap op de vuurpijl biedt het resort tal van sporten en activiteiten aan, helemaal inbegrepen, zelfs in de formule met halfpension! Stand-up paddle, kajak, snorkelen, tennis, petanque, enz. Tussen het getjilp van vogels, het geklots van de golven en het ruisen van de wind in de palmbomen, is het Victoria Beachcomber Resort & Spa de perfecte plek voor een all-inclusive luxe-vakantie met het gezin.

Air Mauritius

De deelnemers aan de Beachcomber Aventure 2019 vlogen naar Mauritius met één van de twee A350-900 van Air Mauritius (MK), dat sinds 2017 de eerste luchtvaartmaatschappij is uit de Indische Oceaan die dit ultramodern toestel in zijn vloot heeft. De vliegtuigen kregen een turkoois interieur, verwijzend naar hun geliefde eiland Mauritius. De namen van de toestellen verwijzen ook in die richting: de Morne Brabant en de Pieter Both. De vliegtuigmaatschappij heeft nog vier vliegtuigen van hetzelfde type op bestelling, naast de twee A330neo die de vloot later dit jaar zullen vervoegen. Air Mauritius, 52 jaar jong, biedt al zijn passagiers 15 minuten gratis wifi aan boord. MK biedt rechtstreekse vluchten aan naar Mauritius vanuit AMS en CDG. Dankzij de overeenkomst met Air France/KLM kunnen uw klanten vanuit België deze luchthavens gemakkelijk met de Thalys bereiken, en dat allemaal met eenzelfde ticket. Vragen over Air Mauritius? Dan kan u terecht bij Jan Philipp via jphilipp@airmauritius.com of telefonisch via +33685437561.

Comments