Touroperating

B. Hodeige aan de slag bij FRAM België

De 45-jarige Benoît Hodeige heeft eind februari de organisator van o.a. het Antwerps Vakantiesalon, Conceptum Exhibitions, verlaten voor een nieuwe uitdaging. Hij wordt sales manager bij de bekende Franse reisorganisatie FRAM, die binnenkort zijn vakantieproducten aanbiedt op de Franstalige Belgische markt.

De groep KPF (Karavel Promovacances Fram), die de iconische to FRAM uit Toulouse in 2015-2016 overnam, wil in 2020 een omzet realiseren van 600 miljoen euro met 2 bekende brands, Promovacances en FRAM. FRAM is de tweede grootste touroperator in Frankrijk wat betreft de verkoop van verblijfsvakanties en rondreizen en dat aan een Franstalig cliënteel. 75% van het kapitaal is in handen van het Europese investeringsfonds Equistone (3 miljard euro in beheer) en 25% van het management, inclusief de oprichters.

De groep FRAM is op de Franse markt erg bekend, ook omwille van zijn diverse vakantieclubs als Framissima, Club Jumbo, etc. Al 70 jaar biedt FRAM met de nodige knowhow via haar hotels een specifiek clubconcept aan met, naar eigen zeggen, “een van de hoogste klanttevredenheidscijfers in de sector”. Onberispelijke kwaliteit tegen de beste prijs is het motto van het bedrijf.

Momenteel voert FRAM verregaande gesprekken met enkele distributiegroeperingen om via een gestructureerde overeenkomst de verkoop van de diverse FRAM producten in Franstalig België te lanceren. FRAM wil zich met de oprichting van een Belgische vennootschap als een volwaardige “Belgische to” profileren.

Binnenkort komt het FRAM-directiecomité o.l.v. Alain de Mendonça een en ander verduidelijken via een trade presentatie in Brussel, waar tezelfdertijd dan ook de nieuwe brochure 2020 gelanceerd wordt specifiek voor de Franstalige Belgische markt.

Benoît Hodeige: door de wol geverfd in het toerisme

In de Belgische to wereld is Benoît Hodeige een bekende figuur: van Voyages Wasteels (2000-2001), over Transeurope, Donatello, Club Med, Arthema en Silverjet (2015-2017), heeft hij een indrukwekkend commercieel traject afgelegd. Zijn laatste job vóór FRAM was project manager Conceptum Exhibitions als eventorganisatie (o.a. Vakantiesalon Antwerpen).

Benoît is te bereiken via bhodeige@fram.fr of 0479 43 95 25

 

Comments