Cruise

Azamara verwelkomt in 2022 de Azamara Onward

Azamara Onward wordt de naam van het vierde schip van Azamara. De voormalige Pacific Princess vervoegt in de zomer van 2022 de vloot na een grondige verbouwing tot drijvend boetiekhotel. De rederij zal binnenkort de details van de renovatie aankondigen. De naam van het schip verwijst naar de toekomst en markeert een volgend hoofdstuk in de groei van de maatschappij als bestemmingsspecialist.

Azamara gaat voortaan door het leven als onafhankelijke cruiserederij. De Royal Caribbean Group heeft zopas de verkoop van haar boetiekrederij aan Sycamore Partners afgerond. De nieuwe eigenaar wil Azamara verder uitbouwen. Managing director Stefan Kaluzny: “De grote betrokkenheid van de gasten, persoonlijke service en unieke Destination Immersion-strategie van het merk plaatsen Azamara in een sterke positie voor een aanhoudende groei in het segment van de upmarket-cruises.”

De investeringsmaatschappij betaalt 201 miljoen USD voor de rederij. Het bedrag omvat de vloot en het intellectuele eigendom van de rederij. Ook een aantal mensen verhuizen mee waaronder Carol Cabezas, de huidige CEO. Executive chairman wordt Orlando Ashford. De Royal Caribbean Group wil zich voortaan volledig toeleggen op de groei van haar drie wereldwijde brands Royal Caribbean International, Celebrity Cruises en Silversea Cruises.

© foto Azamara

Comments