Cruise

Azamara start pas eind augustus opnieuw op

Azamara komt pas eind augustus terug in de vaart. In een mededeling zegt de rederij dat er nog te veel onzekerheid heerst over de reismogelijkheden en de opening van de bestemmingen. Azamara Quest hervat haar activiteiten op 28 augustus 2021 met een reeks nieuwe reizen in Griekenland vanuit Athene. Azamara Pursuit verwelkomt op 28 september haar eerste klanten. Dat boetiekschip start met de eerder geplande reis tussen Piraeus (Athene) en Civitavecchia (Rome). Het derde zusterschip Azamara Journey komt op 13 oktober opnieuw in de vaart. Ook dat schip zal de rest van het seizoen in de Middellandse Zee varen. Op de afvaarten zijn alleen gasten toegelaten die volledig zijn gevaccineerd.

Getroffen passagiers kunnen hun reis omboeken naar het najaar of 2022. Ze ontvangen hiervoor een future cruise credit ter waarde van 125 procent van het betaalde bedrag. Dit tegoed is geldig voor boekingen tot 30 april 2022 en afvaarten uiterlijk op 30 september 2022.

De beslissing van Azamara komt als een verrassing, zeker wat betreft de afvaarten in Griekenland. Temeer daar de (voormalige) zustermaatschappijen SIlversea Cruises en Celebrity Cruises die met veel grotere schepen vaart, in dezelfde periode wel vaarschema’s in Griekenland aanbieden. Sinds vorige maand is Azamara eigendom van Sycamore Partners en maakt de rederij niet langer deel uit van de Royal Caribbean Group.

© foto Azamara

Comments