Cruise

Azamara schrapt winter en verlengt Europese zomer

Azamara verlengt haar pauze tot de lente van 2021. De bestemmingsspecialist schrapt haar volledig winterseizoen. Dat heeft niet alleen te maken met de coronabesmettingen in de Verenigde Staten, maar ook met de reacties in een rondvraag bij haar trouwe cruisers en de sluiting van grenzen in onder meer Zuid-Amerika, Azië, Zuidelijk Afrika en Australië/Nieuw-Zeeland, continenten die Azamara traditioneel tijdens de winter bezoekt. Het voordeel van deze beslissing is dat er geen nood is aan herpositioneringscruises om de schepen terug te halen. Dit speelt in het voordeel van Europa, dé Azamara-bestemming tijdens het zomerseizoen.

De schepen zullen in 2021 al vanaf de prille lente in de Middellandse Zee varen. Azamara Quest hervat haar cruises op 20 maart met de Country-Intensive Voyage in Spanje, Azamara Journey debuteert op 9 april met een reis tussen Lissabon en Barcelona. Azamara Pursuit stelt vanaf 9 mei Country-Intensive Voyages voor die Griekenland in de kijker zetten.

COO Carol Cabezas: “We zijn van plan volgend zomerseizoen sterker dan ooit terug te keren met strikte protocollen voor het welzijn van onze gasten en bemanning, maar blijven trouw aan de Azamara-geest om mensen met culturen te verbinden.” Volgens Cabezas ziet niet alleen de zomer 2021 er goed uit, maar noteert de rederij eveneens een sterke vraag voor het winterseizoen 2021-2022 en de afvaarten voor 2022-2023 die half september werden aangekondigd.

Ook andere brands van de Royal Caribbean Group blijven langer tegen de kade. Royal Caribbean International en Celebrity Cruises schorten alle afvaarten op tot eind november, met uitzondering van de vertrekken vanuit Hongkong. Celebrity Cruises bergt verder haar volledige winterprogramma voor Australië en Azië op.

© foto Azamara

Comments