Cruise

Atlas Ocean Voyages neemt World Navigator in de vaart

Atlas Ocean Voyages maakt haar debuut in Griekenland met de World Navigator. De nieuwe rederij is een dochtermaatschappij van de Portugese Mystic Invest Holding. Voorzitter Mario Ferreira: “In meer dan 25 jaar is Mystic uitgegroeid van het uitbaten van één enkel rivierschip dat dagtochten op de Douro aanbood tot het bouwen en exploiteren van meer dan 60 rivier-, oceaan- en expeditieschepen, die authentieke culturele ervaringen over de hele wereld bieden. Atlas Ocean Voyages is het nieuwste Mystic-merk en belichaamt de evolutie van het bedrijf op het gebied van superieure service, onvergetelijke ervaringen en luxueus ontworpen schepen.”

Alberto Aliberti, voorzitter van Atlas Ocean Voyages. “Atlas is het eerste nieuwe luxemerk in de branche in meer dan twintig jaar en World Navigator is ontworpen om de luxereizigers van vandaag op authentieke, culturele ervaringen en avonturen te brengen naar afgelegen en fascinerende bestemmingen over de hele wereld. Aan boord kunnen gasten genieten van elegante accommodaties, entertainment, eetgelegenheden en voorzieningen die gewoonlijk op grotere schepen te vinden zijn.”

Het expeditieschip omvat 98 suites en passagiershutten en richt zich naar veeleisende reizigers die op zoek zijn naar een all-inclusive luxeproduct met boeiende bestemmingen, inbegrepen excursies in elke haven, regionaal geïnspireerde gastronomische gerechten en onbeperkt premiumdranken. Het schip is doordrenkt met Europese verfijning en producten als Nespresso-koffie en L’Occitane-toiletartikelen. L’Occitane baat onder de naam SeaSpa ook het wellnesscentrum uit. World Navigator beschikt verder over zes restaurants en diverse lounges.

World Navigator verzorgt tijdens haar inaugurele zomerseizoen vaarschema’s van zeven tot twaalf nachten op Griekse eilanden en Egypte. In het najaar zet het schip via de Middellandse Zee en het Caraïbisch gebied koers naar Zuid-Amerika. Daar biedt de World Navigator deze winter expedities van negen en twaalf nachten naar Antarctica aan.

De moedermaatschappij Mystic Invest lanceert voor Atlas in 2022 en 2023 nog vier zusterschepen van de World Navigator. De Explorer Class-reeks startte in 2019 met de World Explorer die onder meer wordt gecharterd door All Ways Cruises, Nicko Cruises en Quark Expeditions.

© foto Atlas Ocean Voyages

Comments