Cruise

Atlas Ocean Voyages laat eerste schip te water

West Sea Shipyard in Portugal heeft de World Navigator voor Atlas Ocean Voyages te water gelaten. Tijdens dezelfde plechtigheid legde de werf de kiel voor het zusterschip World Traveller. De ijsversterkte schepen voor 196 passagiers komen respectievelijk in juli 2021 en midden 2022 in de vaart. Nog eens drie gelijkaardige expeditieschepen zijn in bestelling en moeten tegen eind 2023 de vloot vervoegen.

Deze jonge maatschappij wil vakantiegangers unieke avonturen voorstellen naar bijzondere locaties. Gasten zullen aan boord genieten van de meest volledige all-in formule met inbegrip van een medische verzekering die eveneens een evacuatie dekt vanaf het schip naar het thuisadres of een ziekenhuis in de nabijheid van de woonplaats van de passagier. Langere reizen omvatten verder de Max Shore, een landverblijf van drie tot vijf nachten voor of na de cruise. De leuze van Atlas Ocean Voyages is dan ook ‘All Inclusive All the Way’.

De rederij gaat volgende zomer van start met cruises van 7 tot 24 nachten in de Middellandse Zee, de Zwarte Zee en naar Israël. De World Navigator zet vervolgens koers naar de Caraïben, Zuid-Amerika en Antarctica voor het winterseizoen 2021-2022. Atlas Ocean Voyages werd vorig jaar opgericht en maakt deel uit van de Portugese groep Mystic Invest Holdings, eigenaar van onder meer DouroAzul, Nicko Cruises, Mystic Cruises, hotelresorts en themaparken. De groep verhuurt ook schepen aan andere maatschappijen waaronder de World Explorer die onder meer wordt gebruikt door Quark Expeditions en All Ways Cruises.

© foto Atlas Ocean Voyages

Comments