Analyse, Studiereis

Les Arcs met NMBS Europe en Belambra Clubs

Van 20 tot 23 januari nodigde NMBS Europe en Belambra Clubs 12 reisagenten uit om het skigebied Les Arcs in de Franse Alpen te ontdekken. Het was aan boord van de nieuwe Thalys Sneeuw dat ze van de reis konden genieten vooraleer de clubs van de Franse Belambra-groep in detail te ontdekken. De uitzonderlijke weersomstandigheden gooiden enigszins roet in het eten, al zorgden Petra Van Rode (NMBS Europe) en Aurore Hecht (Belambra Clubs) toch voor een zéér geslaagd verblijf!

Snelle verbinding

Eerst was het verzamelen geblazen in Brussel-Zuid om vervolgens met de Thalys Sneeuw (beschikbaar sinds 23 december en nog tot 14 april) koers te zetten naar Bourg-Saint-Maurice. Na amper zeven uur kwamen de deelnemers al aan op hun bestemming… met zoveel comfort lijkt de tijd natuurlijk te vliegen! De retour duurde net iets langer, daar de Thalys Sneeuw enkel op zaterdag rijdt en een short-ski bijgevolg iets complexer is. Het ging van Bourg-Saint-Maurice naar Chambéry en vervolgens naar Lyon waar we overstapten op de TGV Lyon-Brussel-Zuid. Ook best comfortabel, maar een beetje moeizaam als je je ski-uitrusting meeneemt.

De Thalys Sneeuw is een goed alternatief voor de auto of het vliegtuig wanneer uw klant een week op skivakantie gaat. De comfortabele stoelen en het lekkere ontbijt in de eerste klasse zorgen ervoor dat je volledig uitgerust en tegen een goede prijs kunt reizen, op voorwaarde dat je vroeg boekt natuurlijk!

Een prachtig gebied, ook tijdens de sneeuwstorm

Jammer genoeg maakte het weer na deze comfortabele treinreis een volledige ommezwaai en werd het gebied het hele weekend geteisterd door hevige sneeuwval. In de nacht van zaterdag op zondag viel er maar liefst 1.20 meter sneeuw waardoor de wegen en pistes volledig onbegaanbaar waren. Bij gebrek aan skimogelijkheden, werd er spontaan beslist een sneeuwballengevecht te houden en konden de reisagenten zéér uitgebreid kennis maken met de aangeboden activiteiten van Club Belambra l’Aiguille Rouge. Het hele weekend gingen er jammer genoeg geen pistes open in Arc 2000, ondanks de enorme inspanningen van de sneeuwruimers.

Op maandag leek het weer niet veel beter. De wegen werden wel heropend en dus gingen de reisagenten gepakt en gezakt per shuttle naar Arc 1600 om daar toch nog even van de pistes te kunnen genieten. Enkel in de hoger gelegen gebieden was er immers lawinegevaar.

De dag werd afgesloten met een lekker diner en – hoe kan het ook anders – een uitgebreide après-ski. Vooraleer terug te keren naar België, maakte de groep nog een korte tussenstop in Arc 1800 om er het Hôtel du Golf te bezoeken, de meest luxueuze van de drie Belambra clubs in Les Arcs.

Residenties voor iedereen

Aurore Hecht en Frederik Delsard

De Belambra-groep telt niet minder dan 60 residenties, maar is desondanks weinig bekend in ons land. Overal in Frankrijk zijn de betaalbare en familievriendelijke clubs en hotels van Belambra terug te vinden. Aurore Hecht, Benelux-manager bij Belambra Clubs, heeft als doel het merk in België te positioneren en maakte van de gelegenheid gebruik om te laten zien wat de Belambra-groep te bieden heeft.

In het Paradiski-gebied telt Belambra drie hotels: La Cachette (Arc 1600), Hôtel du Golf (Arc 1800) en ten slotte l’Aiguille Rouge (Arc 2000). Normaal gezien zou de groep de hele reis in deze laatste verblijven, maar daar stak de hevige sneeuwval een stokje voor.

Belambra ‘L’Aiguille Rouge’ – Arc 2000 is een typische accommodatie uit de Franse skigebieden. Het heeft de perfecte ligging aan de pistes en het skimateriaal huur je om de hoek (SKISET, Intersport,…). De kamers zijn 18m² groot (communicerend of niet) en kunnen tot drie personen ontvangen. Deze vakantieclub heeft twee sterren, dus grote luxe hoef je hier niet te verwachten, maar de sfeer zit goed! Het activiteitenprogramma (casino-avonden, karaoké,…) en de Kids’ Club mét mascotte Leo zorgen ervoor dat niemand zich hoeft te vervelen! L’Aiguille Rouge is ideaal voor jongeren of families die het maximum uit hun vakantie willen halen: skiën, après-skiën en een ongedwongen sfeer in de club!

Vakantieclub ‘La Cachette’ – Arc 1600 is helemaal anders. De reisagenten konden zelf zien dat de kamers meer gedecoreerd waren (maar nog steeds eerder klein in oppervlakte) en dat de gemeenschappelijke delen van het hotel driesterren-waardig zijn. Ook hier is animatie voorzien voor jong en oud. Deze club is ook uitgerust met een wellness ‘Bela Spa’, inclusief fitnesszaal en sauna. De ouders kunnen zich met andere woorden helemaal ontspannen, terwijl de kinderen zich amuseren in de Kids Club, onder begeleiding van de sympathieke animatrices.

Dimitri David, Gert Verdijck, Sammy Bonnewijn, Bruno de Lathauwer en Frederik Delsard

Tot slot  is er ‘Hôtel du Golf’ – Arc 1800, dat zich als de meest high-end club in het Belambra-gamma in Bourg-Saint-Maurice profileert. Ook hier is de ligging, vlak aan de pistes, optimaal. Hôtel du Golf heeft ook mooie meetingruimtes voor zakenklanten, maar ook leisure-gasten beleven er een fantastische vakantie.

De mooie kamers bieden elk een prachtig uitzicht dankzij de grote ramen. In het restaurant ‘Le Mont Blanc’ kunnen gasten dan weer terecht voor een heerlijke, typische maaltijd. In de spa Deep Nature, kunnen je klanten heerlijk relaxen tegen aantrekkelijke prijzen, nadat ze een sportieve dag op de piste achter de rug hebben. Al deze accommodaties bieden een zeer uitgebreid en kwaliteitsvol buffet aan, ideaal om terug op krachten te komen en helemaal in form te zijn voor de avondactiviteiten. Alle deelnemers zijn het erover eens dat de drie Belambra Clubs op het domein van Les Arcs elk een eigen cliënteel hebben en dat het concept zeker zal aanslaan bij de Belgische klant.

 

Voor meer info over het product van Belambra, de tarieven en de commissies, kunt u gerust contact opnemen met Aurore Hecht via aurore.hecht@belambra.fr of +33 684 32 62 38

Deelnemers aan het woord

Sammy Bonnewijn (Uniglobe VDK Travel): “De dienstregeling van de Thalys Sneeuw naar Bourg-Saint-Maurice is prima. Je komt er aan om 14u30, en zo kan je je rustig installeren en je skimateriaal halen, zonder je te moeten haasten.”

Danse Depraetere (BCD Meetings & Events): “De treinreis met de Thalys Sneeuw ging zeer snel en was erg comfortabel. Ideaal voor mensen die een weekje willen gaan skiën. Wat Belambra betreft, viel ‘La Chachette’ bij mij erg in de smaak. ‘Hôtel du Golf’ bekoorde me eveneens, dankzij de spa en de ligging aan de pistes.”

Kristin Huleu (New Event Travel): “Naar mijn mening zal het Belambra-product goed werken in België. ‘Aiguille Rouge’ is perfect aangepast aan een jong cliënteel, ‘Hôtel du Golf’ is dan weer goed geschikt voor congressen en seminaries terwijl families in ‘La Cachette’ aan het juiste adres zijn!”

Gert Verdijck (HRG Belgium): “Volgens mij is de keuze van het hotel afhankelijk van de reisperiode en de sneeuwval. Hoe meer het seizoen vordert, hoe meer ik neig naar de hotels Arcs 2000 en 1800. Gezien de huidige situatie, is ‘La Cachette’ ideaal!”

Frederik Delsard (AMEX GBT): “De drie hotels hebben een verschillende ‘look&feel’, en dat is een voordeel. Het spijtige in ‘La Cachette’ is dat er geen ruimte is voor je skimateriaal, in tegenstelling tot de twee andere hotels. Welk hotel we voorstellen, hangt af van de klant.”

Wie, wat, waar?

Deelnemers: Virginie Vitabile (TUI Sint-Agatha-Berchem), Dimitri David (Rêve et Passion, Gembloers), Isabel Geerts (Heide Travel, Heide), Corinne Van Hoof (BCD Travel, Berchem), Sammy Bonnewijn (Uniglobe VDK Travel, Vilvoorde), Gert Verdijck (HRG Belgium, Antwerpen), Tinne De Vadder (Omnia Travel, Leuven), Kristin Huleu (New Event Travel, Sterrebeek), Bruno De Lathauwer (Reizen De Lathauwer, Aalst), Danse Depraetere (BCD Meetings & Events, Berchem), Frederik Delsard (AMEX GBT, Sint-Stevens-Woluwe), An Geypen (Omnia Travel, Antwerpen)

Begeleiding: Petra Van Rode (NMBS Europe) en Aurore Hecht (Belambra Clubs)

Wanneer: 20 – 23 januari 2018

Verblijfhotels: Belambra L’Aiguille Rouge en Belambra La Cachette

Bezochte hotels: Belambra Hôtel du Golf

 

Bekijk alle foto’s hier.

Laurent Versin, staff reporter Travel Magazine

Comments