Cruise

Amerikaanse gezondheidsdiensten verhogen waarschuwingsniveau voor cruisereizen

Na de recente coronabesmetting aan boord van de SeaDream I hebben de US Centers for Disease Control and Prevention in het weekend hun waarschuwing voor cruisereizen verhoogd van niveau 3 naar 4, het hoogste niveau. De CDC zegt dat cruisepassagiers een zeer hoog risico lopen op infectieziektes waaronder Covid-19. De gezondheidsdiensten raden mensen met een verhoogd gezondheidsrisico af om aan boord van oceaan- en riviercruises te reizen, waar ook ter wereld.

Mensen die toch op cruise vertrekken, moeten zich drie tot vijf dagen na de reis laten testen en minstens zeven dagen in zelfquarantaine gaan, zelfs al testen ze negatief. Wie zich na zijn terugkeer niet laat testen, wordt aangeraden om 14 dagen het huis niet te verlaten.

Op dit ogenblik staan 180 landen in de wereld op de niveau 4-lijst van de Amerikaanse CDC. In deze categorie staan ook de Bahama’s waarheen wellicht de eerste cruiseschepen vanuit Florida zullen varen. Opvallend is dat Barbados, waar de SeaDream-passagiers werden besmet, op dit ogenblik beschouwd wordt als een land met een gematigd risico (niveau 2).

Comments