Cruise

Amerikaans wetsontwerp om cruises toe te laten vanaf 4 juli

Het Amerikaanse congres bespreekt morgen, donderdag, voorstellen om cruises vanuit de Verenigde Staten opnieuw toe te laten vanaf 4 juli. Drie republikeinse parlementairen uit Florida en Alaska dienen zowel in de kamer als in de senaat een wetsvoorstel in dat de beslissing van de Centers of Disease Control and Prevention (CDC) moet ongedaan maken.

Onder de zogenaamde ‘Careful Resumption Under Improved Safety Enchancement (CRUISE) Act‘ zouden de rederijen hun activiteiten kunnen hervatten op voorwaarde dat ze aan bijkomende veiligheidsregels voldoen. Een werkgroep waarin diverse betrokken overheidsdiensten zetelen, moet deze richtlijnen opstellen.

Volgens de indieners van het wetsvoorstel is het hoog tijd dat de cruiserederijen weer veilig kunnen uitvaren. Ze wijzen erop dat Florida en Alaska toeristische bestemmingen zijn en de cruises een belangrijk onderdeel uitmaken van de economie. “Het onverantwoorde gedrag van de CDC is onaanvaardbaar en bedreigt de inkomens van honderdduizenden Amerikanen en KMO’s die leven van de toeristische sector,” aldus nog de parlementairen.

Vorig jaar werd met de ‘Set Sail Safely Act’ al een gelijkaardig wetsvoorstel ingediend. Dat ontwerp vond toen onvoldoende steun in het congres. Nu intussen bijna de helft van de Amerikanen een eerste Covid-vaccin heeft ontvangen en president Biden stelt dat het leven vanaf deze zomer een nieuwe normaal vindt, zijn de congresleden ervan overtuigd dat hun voorstel een kans maakt.

© foto PortMiami

Comments