Cruise

AmaWaterways lanceert in 2022 de langste riviercruise ooit

AmaWaterways stelt met de ‘Seven River Journey Through Europe’ in 2022 de langste riviercruise ooit voor. De reis van 46 nachten bezoekt veertien landen tijdens een opeenvolging van vier cruises. Voorzitter Rudi Schreiner: “Deze once in a lifetime-ervaring zal gasten langs Europa’s meest legendarische rivieren vervoeren en de essentie van elke regio die het schip bezoekt met zijn unieke geschiedenis, culturele tradities, architectuur en uiteraard verrukkelijke gerechten en wijnen vastleggen. Inbegrepen in deze epische reis zijn 130 excursies met veel nieuwe tours en exclusieve ervaringen waaruit de gasten kunnen kiezen. Daarnaast zal de Seven River Journey naadloze transfers tussen de schepen omvatten.”

Deelnemers varen van 1 tot 8 juni met de AmaLyra op de Seine en bezoeken van 8 tot 13 juni de Saône en Rhône met de AmaKristina. Ze stappen daarna over op de AmaPrima voor een riviercruise op de Rijn, Moezel en Main die hen tussen 13 juni en 4 juli naar Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, België, Luxemburg en Nederland brengt. Het vierde luik wordt van 4 tot 17 juli de Donau. De AmaVerde vaart op deze cruise door Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Slovakije, Hongarije, Kroatië, Servië, Bulgarije en Roemenië.

Onderweg bezoeken de schepen unieke locaties waaronder 17 Unesco-werelderfgoedsites. Hoogtepunten van deze Europese reis zijn onder meer het bezoek aan Parijs, de viering van D-Day op de stranden in Normandië, een exclusief bezoek aan Burg Lahneck in Duitsland en ontdekkingen van minder gekende wonderen in Kroatië, Servië, Bulgarije en Roemenië.

“AmaWaterways anticipeert op de wensen van haar gasten en biedt innovatieve ervaringen die de normen van onze sector overschrijden. Met de opgekropte vraag naar reizen zien we een toename van aanvragen voor onze langere cruises. De eerste reacties op de Seven River Journey waren opmerkelijk en ik ben ervan overtuigd dat we de verwachtingen zullen overtreffen wanneer we in juni uitvaren en onvergetelijke herinneringen creëren voor alle 144 avontuurlijke gasten aan boord”, aldus Schreiner. Meer info op https://www.amawaterways.com/sevenriverjourney

© foto AmaWaterways

Comments