Cruise

Alle Hurtigruten-kustschepen deze zomer weer in de vaart

Na anderhalf jaar van beperkte activiteit, keert de Hurtigruten Norwegian Coastal Express vanaf juli terug met zeven schepen op de legendarische route tussen Bergen en Kirkenes. “De wereldwijde reisindustrie is hard getroffen door de pandemie. Met de veiligheid en het welzijn van onze gasten en bemanning als onze eerste prioriteit, gaan we nu een nieuwe fase in van onze stapsgewijze terugkeer naar de operaties”, zegt Daniel Skjeldam, CEO van de Hurtigruten Group.

Met boekingsniveaus die bijna 50 procent hoger liggen dan de pre-pandemische niveaus, meldt de Hurtigruten Group een recordvraag naar 2022-ervaringen met kleine schepen. Maar 2021 krijgt ook vorm. In juli zal Hurtigruten Norwegian Coastal Express opnieuw met alle zeven schepen de befaamde dienst langs de kust van Noorwegen exploiteren. Skjeldam: “Terwijl vaccins worden uitgerold en reisbeperkingen worden opgeheven, zien we een enorme opgekropte vraag en sterke boekingstrends in alle markten. Als het internationale reizen wordt hervat, staan ​​we klaar om onze gasten weer aan boord te verwelkomen.”

De Hurtigruten Group onthulde onlangs de jongste in een reeks grootschalige investeringen in duurzaamheid en groene technologie. Door een combinatie van batterijen, walstroom en biobrandstof te gebruiken, zullen de zeven schepen van de Hurtigruten Norwegian Coastal Express-vloot worden geüpgraded om de CO2- en NOx-uitstoot te verminderen. Hedda Felin, CEO van Hurtigruten Norwegian Coastal Express. “De mooiste reis ter wereld is nu nog beter geworden. We combineren de best beschikbare technische oplossingen en verminderen de CO2-uitstoot langs de Noorse kust met minimaal een kwart. En het belangrijkste is dat we de basis leggen voor de introductie van nieuwe en nog efficiëntere milieuoplossingen naarmate ze worden ontwikkeld.”

De Hurtigruten Norwegian Coastal Express, die sinds 1893 ononderbroken langs de ruige Noorse kustlijn opereert, heeft generaties lang gediend als een levensader voor lokale gemeenschappen – ook tijdens de pandemie. Deze zomer zal Hurtigruten Norwegian Coastal Express het enige bedrijf zijn dat reizen langs de Noorse kust aanbiedt met de unieke combinatie van lokale reizigers, goederen, post en internationale toeristen.

© foto Ulf Hansson / Hurtigruten

 

Comments