Cruise

Alle grote rederijen schrappen Noord-Amerikaanse cruises tot eind 2020

De Carnival Corporation heeft aangekondigd dat ze alle cruises in Noord-Amerika schrapt tussen 1 en 31 december. Het betreft afvaarten met schepen van Carnival Cruise Line, Cunard, Holland America Line, Princess Cruises en Seabourn. CEO Arnold Donald benadrukt dat zijn maatschappij intussen in samenwerking met de Centers of Disease Control and Prevention (CDC), de betrokken overheidsdiensten en eigen medische en wetenschappelijke experten verder werkt aan een alomvattend plan voor de heropstart.

Ook Norwegian Cruise Line Holdings verlengt de opschorting van de cruises met Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises tot het einde van het jaar. Bij de Royal Caribbean Group geldt hetzelfde voor Royal Caribbean International en Celebrity Cruises. Azamara had eerder aangekondigd pas te heropstarten in het voorjaar in Europa. Ook MSC Cruises USA heeft geen plannen meer om dit jaar nog vanuit PortMiami en Port Canaveral te varen.

De aankondigingen komen enkele dagen na de beslissing van de Amerikaanse gezondheidsdiensten om het licht op groen te zetten voor een geleidelijke heropstart van de cruises. De complexiteit van de protocollen en de 15 verplichte testafvaarten betekenen dat het nog enkele maanden kan duren vooraleer de schepen effectief hun eerste gasten kunnen ontvangen. Een van de heikele punten blijkt het verplichte testen van alle opvarenden bij de ontscheping te zijn. Het testen van duizenden passagiers in de terminal bij de terugkeer zal heel wat logistieke inspanningen en tijd vergen. Bovendien moet dezelfde operatie even later worden overgedaan voor alle inschepende passagiers. Daarbovenop komt nog de wekelijkse verplichte test voor de bemanningsleden. Al deze testen kunnen onmogelijk gebeuren in de circa tien uur durende turnaround die in het verleden gold. Daarom willen de rederijen met de CDC praten over een aanpassing van deze maatregel waarbij het testen van de ontschepende gasten bijvoorbeeld op de laatste dag van de reis of de ochtend van de ontscheping al aan boord zou kunnen gebeuren.

© foto PortMiami

Comments