Cruise, Newsflash

All Ways onder de vleugels van Rivages du Monde

Alain Souleille, voorzitter Rivages du Monde. © Michèle Sani

Zoals elk jaar heeft Alain Souleille, voorzitter van Rivages du Monde, midden mei zijn nieuwe zee- en riviercruises voorgesteld. Rivages du Monde werd in 2001 opgericht en is na een aantal overnames een vaste waarde geworden in Frankrijk. Een volgende stap in de ontwikkeling was eerder dit jaar de overname van alle aandelen van het Belgische All Ways Cruises (22 medewerkers en een jaaromzet van 15 miljoen euro).

Alain Souleille: “All Ways Cruises werd in 1990 opgericht en is actief in hetzelfde reissegment. Het bedrijf is als het ware een kleine Rivages du Monde. Het productengamma van All Ways sluit zeer nauw aan bij het onze. Het enige verschil is de tweetaligheid waarbij All Ways zowel de Nederlandstalige als Franstalige markt benadert met vertrekken vanuit België.”

Rivages du Monde heeft zichzelf tot doel gesteld een zakencijfer te realiseren van 70 miljoen euro in 2019 en 80 miljoen in 2020. Het bedrijf werkt amper samen met de grote ketens. Haar producten worden wel aangeboden door een aantal reisagentschappen die zich toeleggen op de verkoop van cruises.

All Ways Cruises: marktleider Douro cruises.

Na de overname door Rivages du Monde heeft CEO Bart Rutten een tweetal maanden geleden All Ways Cruises verlaten. De nieuwe commerciële directeur voor België is Marc Nelis. Deze tweetalige travel professional uit Luik heeft zijn sporen verdiend in de luchtvaart en in Canada. Twee sales rapporteren aan hem. Dat zijn Jan Van Durme voor Vlaanderen, die al enige tijd aan de slag was bij All Ways en Robert Pascual voor de Franstalige markt. Robert Pascual was voorheen onder meer actief bij MSC Cruises en Croisières de France.

In de tweede helft van juni plant Rivages du Monde een bijeenkomst waarop de nieuwe equipe van All Ways zal worden voorgesteld. De bedoeling is alvast om zowel voor Rivages du Monde als voor All Ways een multichannelstrategie te volgen met de reisagenten als verkoopkanaal. Ook de kantoren van All Ways blijven behouden.

Comments