Cruise

All Ways Cruises bevaart vanaf 4 juli de Douro

Touroperator All Ways Cruises gooit vanaf 4 juli elke zondag de trossen los om vanuit Porto de Douro te bevaren. Dat gebeurt met de Queen Isabel, eigendom van Mystic Cruises. Het drijvend hotel biedt plaats aan 118 passagiers en beschikt onder meer over een bovendek met 360° zicht op de vallei.

Volgens All Ways Cruises is de Douro uniek. “De rivier kronkelt zich een weg vanuit Noord-Spanje om in Porto uit te monden in de Atlantische Oceaan. De ruwe valleien met steile hellingen werden met een eeuwenlange volharding door de mens bewerkt om er (port)wijn te cultiveren op de typische, vruchtbare terrassen. Deze wijnbouwtraditie heeft een intens mooi landschap gecreëerd met daarrond ontelbare historische dorpen en steden, kerken, kastelen en kloosters. Logisch dus dat het Alto Douro-wijngebied op de Unesco-werelderfgoedlijst staat. Er is dan ook geen betere manier om de Dourovallei te verkennen dan met een riviercruiseschip.”

Hoogtepunten van de cruise zijn onder meer een bezoek aan Lamego, één van de meest historische steden in de Dourovallei, een aperitief en diner bij valavond in het prachtig wijnlandgoed Quinta da Avessada, een wandeling door de smalle straatjes van het middeleeuwse Castelo Rodrigo en een dagexcursie naar de 13de eeuwse universiteitsstad Salamanca, geklasseerd als werelderfgoed. Uiteraard is er ook tijd om Porto aan de monding van de Douro te ontdekken.

© foto All Ways Cruises

Comments