Aviation, Newsflash

Air France- KLM: tijdelijk nieuwe top

© AFP PHOTO

Anne-Marie Courderc werd gisteren, dinsdag 15 mei, tijdens de aandeelhoudersvergadering door de Air France – KLM Board ad interim benoemd tot de nieuwe non-executive bestuursvoorzitter van AF-KL. Daarnaast is ook een driekoppig managementcomité opgericht, bestaande uit Pieter Elbers (ceo KLM), Franck Terner (financieel directeur) en Frederic Gagey (ceo Air France).

In een officiële reactie op de website van KLM zegt Elbers dat ‘dit driekoppig management nu moet zorgen voor rust en stabiliteit.’ Hij kijkt uit naar de samenwerking met Anne-Marie Couderc. “Graag bedank ik ook Jean-Marc Janaillac voor onze samenwerking de afgelopen twee jaar en feliciteer ik Jean-Marc met een aantal belangrijke strategische stappen welke hij voor de Air France-KLM Groep gezet heeft.”
“Vanuit dit nieuwe management comité zal ik mij blijven inzetten voor de Air France-KLM Groep, alsmede voor de verdere succesvolle uitvoering  van onze KLM strategie. Zoals Franck Terner dit voor Air France zal blijven doen.”

Anne-Marie Couderc (opgeleid als jurist) zit sinds maart 2016 in het bestuur en was in de jaren negentig staatssecretaris van werkgelegenheid.

Comments