Aviation

Air Belgium volgende winter opnieuw rechtstreeks Martinique en Guadeloupe

Vanaf de winter 2020 zal Air Belgium het aantal vluchten van Charleroi naar de eilanden Martinique en Guadeloupe verhogen. Eerder had de maatschappij al aangekondigd haar twee wekelijkse vluchten naar de Franse Antillen te verlengen. De vluchten naar Fort-de-France en Pointe-à-Pitre worden hervat voor de Allerheiligenvakantie op 31 oktober 2020 en gaan door tot het einde van het Antilliaanse winterseizoen. Vanaf 20 november 2020 zullen de huidige driehoeksvluchten plaatsmaken voor twee wekelijkse rechtstreekse retourvluchten naar Fort-de-France op woensdag en zaterdag en twee wekelijkse rechtstreekse retourvluchten naar Pointe-à-Pitre op dinsdag en vrijdag.
Naar verluidt werkt Air Belgium aan een interline-overeenkomst met Air Caraïbes om zo nog meer bestemmingen op de Antillen te kunnen aanbieden. Eerstdaags zou er ook een nieuwe bestemming worden aangekondigd. De kans dat het om een stad in China gaat, is gering door de problemen met het Coronavirus. Het eiland Mauritius lijkt een goede kans te maken.
Binnen enkele weken publiceert Air Belgium zijn financiële resultaten van 2019. Er is sprake van een kleine winst van circa 4 miljoen euro na een verlies van 18 miljoen euro in 2018.