Aviation

Air Belgium: officiële lancering eerste vlucht CRL-HKG

Eric Bauche & Niky Terzakis

Air Belgium heeft vandaag de officiële lancering van zijn eerste vliegverbinding tussen Brussels Charleroi en Hongkong gevierd. De luchtvaartmaatschappij maakte ook van de gelegenheid gebruik om zijn nieuwe businesslounge, die vlak bij het vliegtuig ligt, voor te stellen. De ceremonie in Brussels Charleroi werd bijgewoond door vertegenwoordigers uit de politieke en economische wereld, waaronder verschillende ministers en autoriteiten. Ook de directieleden van Air Belgium en Brussels South Charleroi Airport (BSCA) en hun partners waren aanwezig.

Eric Bauche, voorzitter van de raad van bestuur van Air Belgium
“Het is met veel trots dat we deze allereerste commerciële vliegverbinding tussen Brussels South Charleroi Airport en Azië feestelijk lanceren. Zowel onze mensen als die van BSCA hebben hier twee jaar lang keihard aan gewerkt en hebben verschillende hoofdstukken geschreven in ons verhaal. Hongkong is slechts de eerste etappe van ons parcours in China en we maken binnenkort nieuwe bestemmingen bekend. We bedanken de autoriteiten, de federale en regionale overheden en al onze partners voor hun steun.”

Laurent Lévêque, voorzitter van de raad van bestuur van BSCA
“De komst van Air Belgium naar onze luchthaven illustreert onze wil om altijd vooruit te gaan. Dat we nu ook langeafstandsvluchten en intercontinentale kunnen bedienen, is een nieuwe mijlpaal voor onze luchthaven. De investeringen waartoe we ons hebben geëngageerd, onder andere in de verlenging van de landingsbaan en de verbetering van de infrastructuur waarin we passagiers ontvangen, dragen daaraan bij. Wij hebben bewezen dat dromen kunnen leiden tot fantastische verwezenlijkingen.”

Belgitude, comfort en Belgische producten

Voor de drie reisklassen (economy, premium en business) heeft Air Belgium gekozen voor een Belgische service met Belgische producten. Air Belgium biedt een gevarieerde keuken met een gevarieerd aanbod klassieke gerechten, aangevuld door Belgische producten zoals bieren, wijnen, kazen, lekkernijen en koffie. Zo krijgen ook buitenlandse passagiers een voorsmaakje van België.

Air Belgium draagt comfort, gebruiksgemak en gastvrijheid hoog in het vaandel. Speciaal voor business- en premiumclasspassagiers werd op de luchthaven een business lounge gecreëerd. Zij kunnen voortaan in een afgesloten en rustige omgeving genieten van verschillende diensten en stappen van daaruit rechtstreeks op het vliegtuig.

Comments