Cruise

AIDAcosma uitgedokt in Duitsland

De Meyer Werft in Papenburg heeft de AIDAcosma uitgedokt. Het 337 meter lange cruiseschip verliet de bouwhal en ligt nu afgemeerd aan de afbouwsteiger in de werfhaven. Daar worden de masten en schoorsteen geïnstalleerd. Tegelijk wordt het interieur verder afgewerkt. Daarna vertrekt het schip via de Eems naar zee voor zijn technische en nautische proefvaarten.

AIDAcosma is het zusterschip van de AIDAnova dat in 2018 van stapel liep als ’s werelds eerste cruiseschip dat volledig op vloeibaar aardgas vaart. Bij de ontwikkeling en het ontwerp van deze scheepsklasse lag de focus op milieuvriendelijkheid en energie-efficiëntie met onder meer emissiearme LNG-motoren, warmteterugwinning, LED-verlichting, een scheepsautomatisering en beglazingssysteem gericht op energie-efficiëntie.

AIDAcosma zal deze winter haar eerste gasten ontvangen. Oorspronkelijk zou Meyer Werft voor AIDA Cruises drie zusterschepen bouwen. Vorige maand besliste de moedermaatschappij Carnival Corporation dat de derde eenheid in 2023 naar Carnival Cruise Line gaat.

© foto Meyer Werft

Comments