Cruise

AIDA vaart voorlopig alleen in de Canarische Eilanden

AIDA Cruises verlengt haar winterprogramma in de Canarische Eilanden tot half mei. De AIDAperla verzorgt er weekcruises vanuit Las Palmas en Gran Canaria. De rederij wil naar eigen zeggen haar klanten op die manier laten genieten van de langverwachte AIDA-vakantie voor Pasen en het voorjaar.

De rederij schrapt alle andere afvaarten die gepland waren voor maart en april en in sommige gevallen ook voor mei. Het gaat onder meer om cruises met de AIDAmar, AIDAstella, AIDAsol, AIDAblue, AIDAluna, AIDAvita en AIDAmira. Deze schepen zouden in de Middellandse Zee, Adriatische Zee, Noorwegen en Noord-Europa varen. Dit betekent dat ook de geplande afvaarten in West-Europa met aanloop in Zeebrugge momenteel uit het programma worden gehaald.

AIDA Cruises is trouwens niet de enige maatschappij die haar opschorting verlengt. In het weekend kondigde Fred. Olsen Cruise Lines aan dat ze alle afvaarten tot eind juni schrapt. Managing director Peter Deer voegt er wel aan toe dat hij er vertrouwen in heeft dat de rederij deze zomer terug zal varen.

Saga Cruises verlengt de opschorting van haar afvaarten van 4 mei tot 27 juni. Ook is beslist om haar nieuwste schip Spirit of Adventure pas op 26 juli in de vaart te nemen. Saga was begin dit jaar een van de eerste rederijen die aankondigde dat alle passagiers aan boord van haar schepen volledig moeten gevaccineerd zijn tegen Covid-19.

© foto AIDA Cruises

Comments