Cruise

AIDA vaart in de Canarische Eilanden, maar stelt andere afvaarten uit

AIDA Cruises opent op 5 december haar winterseizoen in de Canarische Eilanden. Deze afvaarten zouden normaal al starten begin november. De Duitse rederij besliste het seizoen echter uit te stellen door de tweede coronagolf en de reisrestricties. Het eerste schip wordt de AIDAperla, gevolgd door de AIDAmar die op 20 december haar winterprogramma start met een kerstreis. De weekcruises in de Canarische Eilanden starten op zaterdag of zondag. De reizen van AIDAmar zullen beginnen en eindigen in Las Palmas, Gran Canaria. Voor reizen met AIDAperla biedt AIDA Cruises naast Las Palmas een tweede transferhaven, Santa Cruz de Tenerife aan.

De Spaanse overheid voerde eerder deze maand nieuwe maatregelen in om het reizen tussen de eilanden veilig te maken. Die omvatten onder meer een verplichte Covid 19-test voor de aanvang van de reis. Volgens AIDA Cruises liggen de gezondheids- en veiligheidsprotocollen die Spanje heeft aangekondigd volledig in lijn met wat het SGS Institut Fesenius in Duitsland oplegt en de rederij hanteert.

In het licht van de Covid-pandemie heeft AIDA Cruises beslist haar afvaarten in de Verenigde Arabische Emiraten en de Westelijke Middellandse Zee voorlopig uit te stellen. Alle cruises met de AIDAstella en AIDAprima die gepland waren tussen 1 december 2020 en 26 januari 2021 zijn afgelast.

© foto AIDA Cruises

Comments