Cruise

AIDA Cruises schort activiteiten in november op

AIDA Cruises schrapt alle geplande afvaarten tussen 31 oktober en 30 november 2020. De beslissing volgt op de nieuwe verregaande maatregelen die de Duitse regering heeft genomen om de coronaviruspandemie in te dammen. Die leggen verdere beperkingen op aan het openbare leven en reizen om de verspreiding van Covid-19 te beperken.

In een mededeling zegt de cruiserederij dat milieubescherming en de gezondheid, veiligheid en welzijn van de gasten, bemanning, medewerkers aan wal en de gemeenschappen die de schepen bezoeken, de hoogste prioriteit zijn. “Door de cruiseactiviteiten tijdelijk te pauzeren handelt AIDA Cruises in lijn met deze toewijding. AIDA Cruises erkent dat haar beslissing teleurstellend is voor haar gasten en vindt het belangrijk dat gasten het belang begrijpen van het maken van gezondheid en veiligheid tot de belangrijkste prioriteit op dit moment.”

AIDA Cruises startte half oktober haar cruiseactiviteiten op met de AIDAblu in de Middellandse Zee. Door het implementeren van uitgebreide protocollen voor gezondheid en veiligheid, ontwikkeld in samenwerking met autoriteiten en medische experts, heeft AIDA Cruises aangetoond dat veilig reizen mogelijk is in deze ongekende tijden. Elke gast geeft voor de reis en bij het inchecken informatie over zijn of haar gezondheidstoestand. Een PCR-test met een negatief testresultaat, die niet ouder mag zijn dan drie dagen, is een voorwaarde voor de start van de reis. Voor het inchecken wordt een contactloze temperatuurmeting uitgevoerd met een thermische scanner.

“Wij volgen de ontwikkeling van de huidige coronapandemie met de grootst mogelijke aandacht om onze gasten vanaf december 2020, met inachtneming van alle noodzakelijke en preventieve Covid 19-maatregelen, weer cruisevakanties aan te kunnen bieden.” Alle actuele informatie en veelgestelde vragen zijn te vinden op deze website: www.aida.nl/cruise/actuele-reisinformatie. Gedetailleerde informatie voor AIDA-verkooppartners is beschikbaar op www.expinet.com.

Concurrent TUI Cruises blijft voorlopig wel varen. De rederij heeft op dit ogenblik drie schepen in de vaart. Twee vaartuigen bieden vanuit Duitsland cruises zonder aanloophavens aan. Een derde schip vaart dit najaar in Griekenland. Volgens de rederij hebben sinds juli 30.000 tevreden gasten met TUI Cruises gevaren en is bewezen dat de Mein Schiff-vloot op een veilige en gezonde manier kan opereren.

© foto AIDA Cruises

Comments