Analyse, Studiereis

Abu Dhabi en Dubai met Silverjet

De Verenigde Arabische Emiraten hebben alles wat Silverjet (voor de tweede maal op rij verkozen tot ‘Best TO Long Haul’ op de TM Travel Awards 2017) zoekt in een bestemming: luxe en kwaliteit! Tijdens een studiereis van 19 tot 23 oktober konden enkele reisagenten kennismaken met het stadsleven van Abu Dhabi en Dubai, maar ook met hun mooie stranden en uitgestrekte woestijnen.

De charme van de Emiraten…

Het ontvangst ter plaatse en de organisatie van de studiereis zorgden ervoor dat de reisagenten (zeker voor hen die voor de eerste keer op het Arabische Schiereiland kwamen) erg verrast en geboeid waren. Vanessa Duhem (Areltour, Aarlen): “Het is bizar, want aan de ene kant willen onze klanten Arabische landen mijden, maar we merken ook dat steeds meer mensen in de ban geraken van Abu Dhabi. Het Emiraat is synoniem voor standing, veiligheid en een uitmuntend klimaat. Het is voor mij alvast een enorme ontdekking! Wat het klimaat betreft, is het beter dan Kaapverdië. En de afstand is beter dan de Caraïben. Daarbovenop is het ook zo anders dan hetgeen we al kennen.”

… en die van Silverjet

Het programma was aanlokkelijk en veelbelovend. De deelnemers wisten op voorhand al dat ze met de helikopter over Abu Dhabi gingen vliegen en een safari zouden maken in de woestijn. De deelnemers dragen die ‘kleine extra’s’ van de op-en-top Belgische touroperator hoog in het vaandel: toegang tot de lounge bij vertrek (zowel voor business of charter), privé-transfer bij aankomst – minibus voor de groep-, anders een BMW of Mercedes en overal Fast Track. En dan is er nog het rijkelijke onthaal en de erg goede gids. “Deze kleine extra’s, en de mogelijkheid tot individuele/gepersonaliseerde diensten voor de klant, zijn niet de enige troeven van Silverjet. Want voor een identiek dossier, is Silverjet steeds de goedkoopste,” aldus de reisagenten in koor.

De musts

Beide Emiraten hebben enkele attracties en bezienswaardigheden die de deelnemers met verstomming sloegen. In Abu Dhabi, in Ferrari World, konden enkelen de snelste rollercoaster ter wereld uittesten, de Formula Rossa. Ook dune-bashing, buikdansen, een henna-tatoeage laten zetten en de waterpijp uitproberen, stonden op het programma. De reisagenten maakten ook kennis met de grote luxe van de Sjeik Zayed-moskee, waar ze zich in lange klederdracht hulden. “Hier voel je je een local, en het klimaat is fantastisch! Voor klanten die naar Tenerife gaan, is dit een goed alternatief. Een beetje duurder, maar de kwaliteit is niet te vergelijken,” aldus Johny Cutelli (BT Holidays, Bergen). In Dubai genoot men van het uitzicht vanop de Burj Khalifa, de Burj Al Arab en het recente The Address Boulevard, verbonden aan de Dubai Mall. De fascinatie was groot!

De paleizen

De bestemming heeft een grote aantrekkingskracht, en elk bezoek is een belevenis! De groep verbleef in het bekende Emirates Palace, waar ze werden verrast met een diner op het strand. “Emirates Palace is fantastisch, maar het is zo groot dat je jezelf erin zou verliezen. St Régis en Shangri-La zijn dan weer eerder intieme hotels. Het eerste hotel heeft een ongelofelijk uitzicht over de corniche en de zee. Shangri-La charmeert dan weer met zijn oosterse touch en de mooie buffetten,” zeggen Kader Kavak (Travel Tendances, Brussel) en Sylvie Droulez (Gulivair Doornik). Beatrice De Sauvage (TUI Woluwe-St Lambert), heeft het voor The Address Boulevard in Dubai. “Voor zijn uitstekende ligging, het post-moderne interieur, het 24/24 ontbijt en de Happy Hour van 12 tot 21u.” Ook de Ritz Carlton Grand Canal in Abu Dhabi, waar de groep verbleef, werd enorm bejubeld. Er werd een avond georganiseerd in de tuin, rechtover de grote moskee, met diner in Li Jiang, het bekende Aziatische restaurant van het hotel. Vanessa Duhem: “De lounge bar, de Venetian Village, de service op het strand en de uitzonderlijke ligging tussen de Moskee en de zee zijn grote troeven!” De groep bezocht ook Jumeirah Zabeel Saray in Dubai, dat erg in de smaak viel bij iedereen. “Het is erg interessant om de verschillende hotels te bezoeken. Hoewel we weten dat de vijfsterrenhotels perfect zijn, is het belangrijk te weten dat je niet met kinderen in de Burj Al Arab verblijft bijvoorbeeld. Families stuur je beter naar een Jumeirah-hotel of ze vinden hun gading op Zaya Nurai Island,” aldus Johny Cutelli.

De stranden

Het bezoek aan Zaya Nurai Island was ongetwijfeld hét hoogtepunt van de reis. Het eiland ligt op tien minuten van het centrum van Abu Dhabi. Villa’s met privézwembad, beach club, fietsen,… ultieme luxe. “We verkochten de Emiraten reeds, maar we dachten dat het erg fake was. Maar hier zien we dat het anders is,” aldus Sylvie Droulez en Vanessa Duhem. Kader Kavak moet spontaan denken aan de Malediven. “Een eiland-hotel, de natuur, de luxe, het zen-gevoel….” Voor Nathalie De Baerdemaeker (reservatie Silverjet), levert dit hotelbezoek extra bewijs voor haar geloof in de bestemming. “Ik wist dat we enkel uitmuntende hotels in het portfolio hadden, maar door ze ook in het echt te zien, kan je ze goed met elkaar vergelijken. De combinatie Abu Dhabi-Dubai, als stopover of als citytrip, is erg interessant. De bestemmingen hebben alles in huis voor de ultieme strandvakantie!” Missie geslaagd dus voor Benoit Hodeige (Sales Manager Wallonië en Brussel bij Silverjet), die deze studiereis mee begeleidde. Hij is een toonbeeld van professionaliteit en enthousiasme, iets wat tijdens de famtrip door de deelnemers meermaals werd bevestigd. “We zien steeds minder salesverantwoordelijke bij ons op kantoor. Sommigen zien we zelfs nooit! Maar Silverjet is wel sterk aanwezig, en dat maakt een groot verschil,” aldus Sylvie Droulez. Etihad Airways was vluchtsponsor voor deze famtrip, en liet de reisagenten kennismaken met hun Business-product. Want reizen naar zo’n bestemming, dat doe je in stijl!

Wie, wat, waar ?

Bestemming: Abu Dhabi/Dubai
Organisatie: Silverjet i.s.m. Etihad Airways
Duur: 4dagen/3nachten
Vlucht: BRU-AUH
Begeleiding: Benoît Hodeige (Sales Manager Wallonie & Brussel) en Nathalie De Baerdemaeker (Reservations)
Bezochte hotels: Abu Dhabi: St.Regis Corniche Hotel, Zaya Nurai Island, Shangri-La Hotel Abu Dhabi. Dubai: Burj Khalifa, The Address Boulevard, Burj Al Arab, Jumeirah Zabeel Saray.
Verblijfshotels: Emirates Palace, Ritz Carlton Grand Canal
Deelnemers: Béatrice De Sauvage (TUI Woluwe, Saint-Lambert), Sylvie Droulez (Gulivair, Doornik), Vanessa Duhem (Areltour, Aarlen), Kader Kavak (Travel Tendances, Brussel) en Johny Cutelli (BT Holidays, Bergen).
Info: www.silverjet.be

Béatrice Demol, senior reporter Travel Magazine

Comments