Newsflash, Vakvereniging

ABTO Nieuwjaarsreceptie: “2019 wordt het jaar van de concretisering”

Op maandag 7 januari 2019 organiseerde ABTO zijn traditionele Nieuwjaarsreceptie in de b-House in Zaventem. Met de ondersteuning van de Poolse Dienst voor Toerisme en Brussels Airlines ontvingen ze zo’n 150 reisprofessionals die allen, samen met ABTO-voorzitter Luc Coussement, terugblikten op de realisaties van het afgelopen jaar, maar eveneens ook vooruitkijken naar wat 2019 zal brengen!

ABTO voorzitter Luc Coussement

In zijn speech stipte Luc Coussement de belangrijkste agendapunten aan voor het nieuwe jaar en plaatste de belangrijkste evoluties in de Belgische reissector in perspectief. “Het jaar 2018 was voor ABTO een bijzonder geslaagd jaar. We zijn erin geslaagd om zicht te geven op de gehele Belgische reissector via onze ABTO Travel Trends Report tool (ATTR-tool) in samenwerking met GfK. Als sectorvereniging hielpen we onze leden om de nieuwe Privacy bepalingen en de nieuwe Reiswet grondig voor te bereiden. We hielpen hen met de implementatie ervan en lanceerden de Reiswet matrix.” ABTO heeft meer dan ooit zijn impact verruimd door het vele werk achter de schermen op vlak van voorbereiding van juridische dossiers die als basis dienen voor het wettelijk kader. “Vandaag vloeit die kennis integraal terug naar onze leden onder de vorm van Juridisch advies in prangende zaken, opleidingen, handige tools en templates die onze leden kunnen gebruiken.” In 2018 is ABTO ook in ledenaantal gegroeid en kers op de taart was de waardering van hele sector met de TM Travel Award ‘Men/Woman of the Year’.

Maar tijdens de Nieuwjaarsreceptie werd ook vooruitgeblikt. “2019 wordt het jaar van de concretisering. We bereiden ons team uit en maken werk van het concreet invullen van de vele zaken die er vandaag op ons bord liggen. Ik denk hierbij aan de komende dossiers zoals verzekeringsdistributie, de eerste herziening van de nieuwe Reiswet op Europees niveau of de reglementering van de BTW op de marge zowel op Belgisch als Europees niveau.” Via ECTAA volgt ABTO ook alle Europese initiatieven op de voet.

“Op vlak van ATTR lanceren we twee nieuwe modules, een rond de customer journey en een andere rond de vakantie-intenties van de Belgen. In onze basis-ATTR module hebben we nu 12 maanden data beschikbaar en vanaf februari-maart 2019 zullen we dus evoluties t.o.v. vorig jaar kunnen tonen. Meer dan ooit wordt onze ATTR een waardevolle tool die onze leden zal helpen in het uitstippelen van hun gebalanceerde weg voorwaarts in tijden van verandering.” Een overvolle agenda voor het ABTO-team dus.

ABTO Star

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie werd eveneens de ‘ABTO Star’ uitgereikt. Die ging dit jaar naar Pierre Fivet (VacanSoleil en bestuurder bij ABTO). Pierre Fivet kreeg deze erkenning voor zijn belangrijke bijdrage aan de verwezenlijking van de ATTR. Luc Coussement noemde Pierre in zijn speech dan ook toepasselijk ‘Mister ATTR’.

Ilse Meyers, Laurence Feneau, Pierre Fivet & Luc Coussement.

Bekijk alle foto’s via deze link.

 

 

 

Comments