Bestemmingen

A JOURNEY unpublished photographs Nieuw-Caledonië

Eind 2018 publiceerde Travel Magazine, na een eerste zeer succesvolle editie in 2017, opnieuw een magabook ‘A JOURNEY’. Daarin meer dan 25 reportages, waaronder interviews, achtergrondverhalen en portretten, maar ook veel bestemmingsverhalen annex unieke locaties. A JOURNEY, gedrukt op 5200 exemplaren, was een boek van 280 pagina’s dik dat je niet kon kopen, maar cadeau kreeg. De distributie was namelijk in handen van een selecte groep toerisme-gerelateerde inkopers die het naar goeddunken onder hun doelgroep en contacten hebben verspreid. A collector’s item dus.

Uit het voorwoord van hoofdredacteur Robrecht Willaert: “… Steeds met eenzelfde passie en gedrevenheid gaan we op zoek naar unieke invalshoeken om de wereld en zijn oneindige diverse culturen en bewoners beter te begrijpen…”

Momenteel drukt een verlammende coronapandemie de reispret, maar dromen is niet verboden. Fotograaf Gerrit Op de Beeck dook opnieuw in de opnames die hij voor A JOURNEY maakte, en selecteerde een kleine reeks ‘unpublished photographs’ die destijds de drukpers niet haalden wegens plaatsgebrek, wegens stijlbreuk of doodgewoon in de marge van ‘the big story’ (en dikwijls zwart-wit) gefotografeerd waren. In deze lockdown zien ze het licht.

Vandaag reizen we terug naar Nieuw-Caledonië

 

Zaterdag 12 december

Sao Tomé

Zaterdag 5 december

Groenland

Zaterdag 28 november

Lofoten

Zaterdag 21 november

The Falklands

 

Zaterdag 14 november

Mongolië

 

Zaterdag 7 november

Aran Islands, Ierland

Comments