Newsflash

A JOURNEY, the travel industry towards 2025

Deze week publiceert Travel Magazine naar aanleiding van zijn 25-jarig jubileum het magabook ‘A JOURNEY, The travel industry towards 2025’. Daarin meer dan 25 reportages, waaronder interviews, achtergrondverhalen en portretten, maar ook veel bestemmingsverhalen: unieke locaties waarvan specialisten overtuigd zijn dat ze de komende jaren met stip op de immer wijzigende toerismekaarten zullen komen. Zoals de Falklands, Groenland, de Hebriden, Tasmanië, de Barentszzee-regio, Swartland in Zuid-Afrika, Waiheke Island in Nieuw-Zeeland en de Afrikaanse eilanden São Tomé & Principe. Een lijvig werkje van 280 pagina’s.

In juli 2016 werd de eerste reportage ingeblikt, in oktober 2017 de laatste. Gecumuleerd vlogen hoofdredacteur Robrecht Willaert en fotograaf Gerrit Op de Beeck meermaals de wereld rond om dit alles te fotograferen en te schrijven. Want ‘boots on the ground’ was het basisidee: veldwerk en eigen materiaal, geen deskwerk of van horen zeggen.

Het concept van A JOURNEY komt uit het hoofd van fotograaf Gerrit Op de Beeck. Het was het antwoord op de vraag van hoofdredacteur Robrecht Willaert of ze geen boek zouden maken voor het 25-jarig jubileum van zijn Travel Magazine. Een boek was te veel, een magazine te weinig, luidde het verdict. Dus werd het een magabook, de kruising van beiden.

Art director Pascal Cools werd gevraagd het geheel vorm te geven, de afwerking en druk werd toevertrouwd aan Antilope De Bie Printing uit Duffel. A JOURNEY rolt van de persen met een binnenwerk ‘Munken Polar Rough wit 1,4 opdikkend 120 gram FSC’. De cover werd gefinaliseerd op ‘Invercote G 1-zijdig gestreken 350 gram (475 micron) FSC’.

Finnmark, Noorwegen.                                                                                            Falklandeilanden.
© Gerrit Op de Beeck

Het magabook is luidens Robrecht Willaert een logisch gevolg van de razendsnelle evolutie van print: minder, maar beter en anders. A JOURNEY is dan ook gelardeerd met verrassende distributie- en publiciteitskanalen zoals inserts, die hier de klassieke pagina-advertentie vervangen en waardoor het magabook meer de look van een boek dan van een magazine krijgt. Jawel, in dit magabook staat niet één pagina publiciteit, maar elke partner beschikt over een gepersonaliseerde versie met acht pagina’s losse inlassing, afgewerkt op ‘hv maco blinkend 100 gram FSC’.

A JOURNEY is een boek dat je niet kan kopen, maar dat je krijgt. A collector’s item…

De distributie berust exclusief bij de verschillende partners die hun medewerking verleend hebben aan dit unieke project. Geïnteresseerde lezers zijn ook altijd welkom op de TM-redactie waar een 100-tal exemplaren beschikbaar zijn voor inzage.

Comments