Aviation

85 gewonden bij crash Embraer E190 Aeromexico

Vijfentachtig mensen zijn gewond geraakt nadat een vlucht van Aeromexico, de nationale luchtvaartmaatschappij van Mexico, op weg naar Mexico-stad neerstortte. Vlucht AM2431 was dinsdagnamiddag vertrokken op General Guadalupe Victoria International Airport in het noordwesten van de Mexicaanse staat Durango.
Tijdens het opstijgen probeerde de bemanning het vertrek nog af te breken vanwege slecht weer maar toen was al te laat. Het vliegtuig stortte enkele tientallen meters voorbij het einde van de start- en landingsbaan neer.
Weersberichten toonden wijdverspreide stormen in het gebied op het ogenblik van het ongeval.
Aeromexico meldde op Twitter dat het op de hoogte was van een “ongeluk” in de Mexicaanse staat Durango in het noordwesten van Mexico.
Er waren 97 passagiers en vier bemanningsleden aan boord van de Embraer E190.
Cijfers voor het aantal gewonde passagiers zijn er nog niet maar volgens de eerste berichten vielen er geen dodelijke slachtoffers. De overlevenden werden overgebracht naar ziekenhuizen in de buurt.
Hoewel er na het neerstorten van het vliegtuig brand uitbrak, leek geen van de gewonden aan brandwonden te hebben geleden, aldus een woordvoerder van de Durango Civil Protection op de Mexicaanse televisie.
De Embaer E190 wordt vaak gebruikt voor regionale commerciële vluchten over de hele wereld. In ons land vliegt TUI fly met vier toestellen van dit type dat overigens een erg goede reputatie heeft.