Inflight Report

Alitalia: business as usual

Coverfoto © Milan Malpensa Airport

Ondanks de turbulentie de jongste maanden bij de eventueel nieuwe eigendomsstructuur van de noodlijdende Alitalia Group – blijft de Italiaanse carrier méér dan ooit business as usual in haar vaandel voeren. Zo heeft Alitalia voor de zomer nieuwe verbindingen gelanceerd ook voor de Belgische markt op de hoofdstad van Sardinië, Cagliari, via Milaan.

Robrecht Willaert, hoofdredacteur Travel Magazine.

Brussel – Milaan – Cagliari

© Alitalia

Door structurele werken aan de verschillende pistes op Milaan’s luchthaven Linate – gesloten van eind juli tot eind oktober – is Malpensa, Milaan’s jongste luchthaven, ondertussen ook al 20 jaar in gebruik, al de hele zomer de luchthaven waar zowel de internationale als nationale verbindingen van en naar de hele wereld verlopen. De ochtendvlucht AZ0151 van 9u15 is op deze dinsdagochtend mooi op tijd, en moest omwille van een eivolle Brussels Airport, ongeveer op gate 38 geparkeerd staan. Vlotte instap, modieus gekleed Alitalia personeel (zoals we van de Italianen gewoon zijn), een redelijk gevulde A320 met een efficiënte inflight service op stoel 12C (met gratis softdrinks en passende crackers).

Malpensa

Blijft een mooie airportstructuur met prima winkels, pingpongtafel, uitstekende artisanale pizza outlets, technologisch modieuze infobalies, een compact geconcentreerde opbouw van de verschillende gates, kortom een airport die we graag meer zouden willen zien.

Malpensa-Cagliari

Een heterogeen publiek aan boord van een A319 met verrassend meer pitch en beenruimte dan het vorige toestel. Alles op tijd en ook hier weer een uitstekende vlot verlopende inflightservice, met een mooi op tijd voorziene aankomst op Cagliari luchthaven die ook – klein aber fein – over voldoende outlets beschikt als prima regionale luchthaven.

Retour

Ook de twee retourvluchten Cagliari-Malpensa (met opnieuw een A320) en Malpensa-Brussel (met een zeer goed gevulde Embraer 175) verlopen prima en ondanks het verlate vertrekuur in Milaan komt het toestel in Brussel amper tien minuten later aan.

Conclusie

Vier prima vluchten zoals zowel de corporate als de leisure reiziger deze service van Alitalia aan boord al jaren kennen en waarderen. Zoals geformuleerd in de titel: ‘business as usual’.

Comments