Analyse, Bestemmingen, Studiereis

Met 7PLUS naar Egypte

Voor de landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika is het de uitdaging van de toekomst: hun merkimago terug opkrikken in tijden van een eindeloze burgeroorlog die tot in Brussel, Parijs, Londen, Madrid,… voelbaar is. En hoewel er geen pasklaar antwoord is op de huidige problematiek, is het duidelijk dat het de tijd is die haar werk zal moeten doen. In deze context is terugkeren naar Egypte niet zo onschuldig en heb je enige geopolitieke kennis nodig om te weten waar je het best voet aan de grond zet. 7PLUS heeft Egypte nooit de rug toegekeerd, integendeel: de touroperator blijft het toerisme ondersteunen!

Gevarieerd programma

7PLUS organiseerde eind november voor een 40-tal reisagenten een studiereis van vier dagen naar Egypte. Het programma was zeer gevarieerd, gaande van hotelbezoeken tot culturele uitstappen. Zo bezochten de reisagenten de tempels van Philae en Kom Ombo, de Vallei Der Koningen, de tempel van Hatchepsout, Karnak en Luxor,… en dat op minder dan vier dagen tijd! Het bezoek aan hotel Sofitel Legend Old Cataract Aswan was een zeer uitzonderlijk ervaring. Dit instituut binnen de Egyptische hotellerie heeft heel wat beroemde gasten over de vloer gekregen: Malraux, Giscard, Churchill… Met zijn uitzonderlijke ligging vlakbij de Nijl, is de Old Cataract een hedendaags hotel in een historisch decor. Met de 62 kamers en luxesuites is dit hotel dé referentie in Afrika.

Cruisen

Van de 230 schepen die op de Nijl varen, voeren een kleine 100-tal het traject Aswan-Luxor uit. Aan boord van de MS Amarco, ontdekten de reisagenten de troeven van een Nijlcruise. De algemene mening is dat dit schip een grondige renovatie zou kunnen gebruiken. Het algemene ontwerp is erg goed, met ruime kamers op het gelijkvloers voor mensen met mobiele beperkingen en suites met grote ramen die het zonlicht binnenlaten. “Deze manier van reizen behoort tot de beste ter wereld vanwege het ritme, de rust tijdens de verschillende stops en het culturele aanbod overal waar je kijkt,” aldus Wided Bouabid en Alia Kaabachi (Taybatravel). Tijdens de cruise zijn er ook gemotiveerde en goed opgeleide gidsen aanwezig die de nodige uitleg geven. De reis eindigde in hotel Jolie Ville (ex Maritim, ex Mövenpick), waarover de meningen verdeeld waren.

Na een rondvraag bij de deelnemers is het duidelijk: we moeten de Europese toeristen terug helemaal warm maken voor Egypte. Fabienne Snoeks (Cocon Reizen) en Francine Van Hee (Voyages Conseil): “We moeten de klanten blijven overtuigen om naar hier te komen. Zij die Egypte reeds kennen, moeten we nieuwe dingen voorleggen, en zij die nog nooit in Egypte waren, moeten we overtuigen voor een eerste vakantie. De moeite die Egypte onderneemt om toeristisch gezien terug op de kaart te komen, zijn erg zichtbaar en werpt vruchten af.” Khaled Eleshe (ceo 7PLUS) blijft hoe dan ook trouw en fier achter zijn Egypte-aanbod staan, en ziet de toekomst positief tegemoet!

Dahabeya

Dahabeya?’ horen we je denken… letterlijk betekent het ‘verguld door de ondergaande zon’. Tijdens de jaren dertig en veertig werden deze traditionele zeilboten, met twee zeilen, gebruikt door rijke en koninklijke families.  Vandaag de dag hebben deze schepen een toeristische invulling gekregen en kan je met een Dahabeya een cruise maken. De schepen zijn uitgerust met alle comfort en zijn ideaal voor een kleine privécruise. Khaled Eleshe laat alvast weten dat deze drijvende boetiekhotels het 7Plus aanbod vanaf februari 2018 zullen vervolledigen. Het past binnen de ecologie-mentaliteit en laat de gasten toe de Nijl te ontdekken op de best mogelijke manier. Door zijn grootte, kan je met de dahabeya aanmeren op kleine sites, die grotere cruiseschepen niet kunnen aandoen. Noteer dus alvast deze twee argumenten om uw klanten te overtuigen om binnenkort naar Egypte te gaan: de Dahabeya en het nieuwe museum van Gizeh (Grand Egyptian Museum) dat in 2018 de deuren zal openen.

7PLUS: eerste Egyptair-partner in België

Voor de winter 2017/2018 voert Egyptair tot vijf vluchten per week uit tussen Brussel en Cairo met één van de negen Boeing 737-800NG’s die onlangs aan de vloot werden toegevoegd. Dit toestel telt 154 stoelen, 16 business-class plaatsen en 138 in economy. Het vliegtuig is uitgerust met een audio/video systeem (AVOD) en elke zetel heeft een persoonlijk scherm. Passagiers mogen reizen met twee stuks bagage (23 kg per valies in economy en 32 kg voor bussiness klanten).

Wie, Wat Waar?

Waar: Nijlcruise tussen Assouan & Luxor

Deelnemers : Maïthée Barthélemy (TUI La Louvière), Daphnee Bosnic (Travel Tendance), Wided Bouabid (Taybatravel), Ingrid Brackman (DTS-OTC,) Cyntia Crapanzano (Voyage Bleu), Marc Davis (Travel counselor), Claire Depont (Baseclea Voyages), Stephanie Dierickx (Itinérance), Galina Fatjugova (Limburg International), Kim Filali Saksak (Connections Ukkel), Anche Gérards (Cocon Reizen), Christel Hilson (Voyage Bleu), Claire Joly (Gulliv’air), Alia Kaabachi (Taybatravel), Angelica Laurent (Degen Travel Spa), Jessica Leys (Intertour), Laura Martin Hinojosa (TUI Herstal), Steffie Meuris (Uniglobe Robins Travel), Carina Moyarts (Jowi Reizen), Anne Peeters (Selectair HQ Vilvoorde), Amélie Perkins (TUI Woluwe), Sandro Polisini (Europa tours), Rosalba Profeta (Europa Tours), Pauline Rousseaux (TUI Headquarters), Fabienne Snoeks (Cocon Reizen), Dieter Staelens (TUI Gent), Evelien Stefanski (TUI Hasselt), Francine Van Hee (Voyages Conseil), Hendrik Vanheusden (De Zigeuner), Véronique Vanhoutte (Perpete Spillemaeckers), Ann Verzele (Selectair Luna Travel), Blanca Vivanco (BTS Travel), Birgit Wanzeele (TUI Kraainem), Joke Wybo (Azuriet Reizen).

Begeleiding: Khaled Eleshe – CEO 7Plus; Florence Teirlinck – 7Plus Product manager; Nele Borrey – Sales 7Plus; Cindy François –  7Plus Product manager

Verblijf : MS/Amarco 1 & Joli Ville in Luxor

Transport : Egyptair Boeing B737-800

Duur : 4 dagen

Alain Voisot, senior reporter Travel Magazine

 

Comments