Aviation

25 jaar ‘Antwerpen-London City’

Op 15 mei 1993, precies 25 jaar geleden, voerde de toenmalige Vlaamse Luchttransportmaatschappij (VLM) haar eerste lijnvlucht uit van Antwerpen naar London City Airport. Vanmorgen werd op de luchthaven van Antwerpen deze mijlpaal gevierd in aanwezigheid van de medewerkers van VLM en de luchthaven. Alle passagiers die vandaag van de luchtlijn Antwerpen-London City Airport gebruik maakten kregen een speciaal “25 jaar Antwerpen-London City”-doosje cadeau met daarin lekkere pralines van de befaamde Antwerpse chocolatier Erik Goossens. Geheel onverwacht bleek dat ook Antwerps burgemeester Bart De Wever één van de passagiers was met bestemming Londen.

Marcel Buelens, CEO van Antwerp Airport: Sinds 1993 verbinden respectievelijk VLM, Cityjet en wederom VLM onze Metropool en het financieel hart van London City. Hoeveel ‘business deals’ werden er gesloten en welk bedrag aan economische waarde werd er dankzij deze verbinding al gecreëerd? Hoeveel zakenmensen hebben dankzij deze route de zaak van hun leven gedaan? Hoeveel jobs zijn er daardoor bijgekomen? We zullen het nooit weten, maar één ding is zeker: we gaan door!”

Konstantijn Huys, Commercial Director van VLM: “De VLM-verbinding naar London City Airport is vanuit Vlaanderen en Zuid-Nederland veruit het snelste reisalternatief voor zakenreizigers, toeristen en passagiers die vrienden of familie willen bezoeken in Londen. Zowel Luchthaven Antwerpen als London City Airport kunnen bogen op twee enorm belangrijke troeven: de korte inchecktijden en hun nabije ligging ten opzichte van het stadscentrum.”

Op weekdagen vliegt VLM tot 3 per dag heen en terug op de route tussen Antwerpen en London City Airport. Op zondag is er één heen- en terugvlucht.

 

Comments