Cruise

2020 wordt indrukwekkend cruisejaar

2020 belooft een indrukwekkend cruisejaar te worden op het vlak van nieuwbouw. De sector lanceert dit jaar 23 nieuwe zeeschepen, goed voor maar liefst 37.700 bijkomende bedden. Deze schepen vertegenwoordigen een investering van ruim 9 miljard euro. In 2020 kiezen ook twee nieuwe rederijen het ruime sop. In maart lanceert Virgin Voyages haar eerste schip Scarlet Lady. In juni komt met de Evrima het eerste cruiseyacht van The Ritz-Carlton Yacht Collection in de vaart.

Daarnaast zien we in 2020 ook twee nieuwe schepen op vloeibaar aardgas. Dit voorjaar introduceert P&O Cruises haar Iona. Dit najaar loopt bij Meyer Turku de Mardi Gras voor Carnival Cruise Line van stapel. Dit schip wordt tevens het eerste LNG-cruiseschip dat vanuit Noord-Amerika zal varen. Voor de Mardi Gras bouwt Carnival momenteel een nieuwe terminal in Port Canaveral nabij Orlando.

Verder nemen alle grote rederijen zusterschepen in de vaart. We denken hierbij onder meer aan de Celebrity Apex, MSC Virtuosa, Odyssey of the Seas, Costa Firenze, Seven Seas Splendor, Silver Moon, Spirt of Adventure en de Enchanted Princess. Op expeditievlak kunnen gasten dit jaar voor het eerst inschepen op de Crystal Endeavor van Crystal Cruises, de Ultramarine van Quark Expeditions, de Fridtjof Nansen van Hurtigruten, Le Bellot en Le Jacques Cartier van Ponant en de Silver Origin van Silversea Cruises.

© foto’s Virgin Voyages / The Ritz Carlton Yacht Collection

Comments