20_newsletterschaduw

          

Verantw. uitgever: R. Willaert, Hanswijkstraat 23, 2800 Mechelen      Tel: 015/450.350      E-mail: newsletter@travel-magazine.be

REISINDUSTRIE

HNA verkoopt immobiliën onder ‘financiële druk’

Het Chinese conglomeraat HNA – o.a. bij ons bekend als moedermaatschappij van Hainan Airlines, eigenaar van Swissport, Gate Gourmet, 70% eigenaar van de Rezidor Hotel Group, mede-aandeelhouder van Hilton en NH-hotelgroep – verkoopt in Hongkong immobiliaire kroonjuwelen voor zo’n 2 miljard dollar. De groep heeft de jongste paar jaar wereldwijd voor zo’n 50 miljard dollar geïnvesteerd in diverse sectoren waaronder ook in het toerisme, hotelwezen en luchtvaart. HNA is terzelfdertijd sinds 2 jaar één van de grootste ‘single’ aandeelhouders met 10% van de gerespecteerde ‘Deutsche Bank’. Omwille van nijpende liquiditeisprobelemen – met een totale schuldenberg van zo’n 100 miljard dollar – kende de Chinese Citic Bank vorige week een kredietlijn van zo’n 3,2 miljard dollar toe. HNA is omwille van zijn ondoorzichtige aandelenstructuur in het vizier geraakt van meerdere overheden zoals ook de Amerikaanse. Volgens de Duitse krant ‘Handelsblatt’ wil HNA – om de financiële situatie te verbeteren – binnenkort Gategroup en Swissport naar de Zwitserse beurs brengen.

BUSINESS TRAVEL

AMEX GBT neemt Hogg Robinson Group (HRG) over

American Express Global Business Travel zal HRG overnemen, twee van de drie grootste TMC’s ter wereld worden zo samengevoegd. HRG wordt door American Express GBT geschat op £ 410 miljoen, de deal wordt verwacht in het tweede kwartaal van dit jaar rond te zijn, onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties. Hoe het management aan de top er zal uit zien, is nog niet bekend, al zullen “de grootste talenten van AMEX en HRG hun plaats aan de top krijgen”. Lees verder via deze link.

LUCHTVAART

BTO & BATM: standpunt Brussels Airlines/Eurowings

Op 7 februari j.l. bracht Eurowings topman Thorsten Dirks een begin van helderheid over wat Lufthansa van plan is met Brussels Airlines. Hij ging in op een zestal aspecten. Hij blijft in de groei en de competentie alhier geloven. Over een lange reeks blijvende onduidelijkheden moet Eurowings/Lufthansa nog een beslissing nemen. Verwacht wordt dat dit op een gefaseerde manier zal gebeuren. Op 12 maart volgt een tweede reeks bekendmakingen van plannen die door Lufthansa en haar lagekostendochter Eurowings ontwikkeld worden. Klopt het dat Eurowings géén brood ziet in meer eigen langeafstandsvluchten vanuit Brussel? “Zeker niet meer dan tien”, verklaarde CEO T. Dirks. Jan Van Steen en Pascal Struyve, respectievelijk BTO- en BATM voorzitter: “In het licht hiervan dringen we ten stelligste aan op een behoud en uitbreiding van de hub functie (met Europese en Intercontinentale vluchten) van onze nationale luchthaven. De prioriteiten voor zowel BTO als BATM op basis van wat voor onze klanten en bedrijven essentieel is, zijn: Een luchtvaartmaatschappij die beslissingen neemt vanuit een Belgisch perspectief, een sterk point to point Europees én internationaal netwerk en een lokaal in Brussel gevestigd sales team.”

PEOPLE ON THE MOVE

Kardien de Werker: Regional Offline Sales Manager SQ

Op 1 april wordt Kardien de Werker, momenteel Sales & Communications Manager Benelux bij Singapore Airlines, benoemd tot Regional Offline Sales Manager voor SQ. In het Benelux-kantoor op Schiphol komt een nieuw en dedicated team van 4 personen die alle sales- en marketingactiviteiten voor 17 van Singapore Airlines’ offline markten in Europa gaat coördineren. Het Regional Offline team rapporteert direct aan het Regionale Hoofdkantoor in Londen. Naast deze nieuwe rol blijft hij de functie van Sales & Communications Manager Benelux vervullen.

MICE

CONVENE opent in Vilnius

In de Litouwse hoofdstad Vilnius opende dinsdagavond de zesde editie van de MICE vakbeurs en conferentie CONVENE met een networking party in het Radisson Blu hotel. Het meer officiële deel volgde de tweede avond met een ontvangst door de burgemeester in het stadhuis van Vilnius. CONVENE is een kleinschalige maar kwaliteitsvolle beurs, gekoppeld aan een aantal educatieve conferenties. Met heel wat bekende namen als gastspreker, waaronder de Belg Hugo Slimbrouck (Ovation). CONVENE focust op de meetings en incentives mogelijkheden van de Baltische staten Letland, Estland en Litouwen. Met daarbij de buren uit de regio Polen, Finland en Zweden. Zowat 170 hosted buyers namen deel, niet enkel uit Europa maar ook uit de USA, India en China. Die konden terecht bij een negentigtal sellers, alles samen goed voor 3500 vooraf vastgelegde afspraken. Wat een stijging met dertig procent ten opzichte van 2017 betekent. Bij die buyers onder andere Jurgen Mullie van Thomas Cook en een aantal vertegenwoordigers uit de associations en corporate travel sector in België. Het MICE aandeel in de internationale reissector neemt alsmaar in belang toe. En dat weerspiegelt zich ook in het groeiend succes van een niche event als CONVENE. Travel Magazine, dit jaar voor het eerst een officiële mediapartner van CONVENE, brengt volgende week in deze newsletter verslag uit van dit MICE-event, met reacties van een aantal deelnemers uit België.

REISINDUSTRIE

VVR: infosessies Nieuwe Reiswet

Vanaf 1 juli treedt de Nieuwe Wet betreffende de Verkoop van Pakketreizen, Gekoppelde Reisarrangementen en reisdiensten in werking. De VVR organiseert drie regionale avonden om jullie een introductie te geven over deze nieuwe reiswetgeving. Nadien voorzien ze voor jullie een hapje en een drankje. De ontvangst start vanaf 17u30, de infosessie om 18u. Nadien zullen er meer diepgaande cursussen worden aangeboden, waarover de VVR later zal informeren. Inschrijven via deze link. Er is plaats voor 100 deelnemers per avond. Praktisch: 20 februari in De Hoorn (Leuven), 22 februari in Rodebol Events (Gent) en 27 februari in Bluepoint (Antwerpen).

TOUROPERATING

TUI: partnership WeTravel2

TUI kiest voor WeTravel2 als reisspecialist voor personen met een fysieke beperking. Reizen is voor mensen met een fysieke beperking niet evident. Nochtans is het een belangrijke, groeiende doelgroep waarbij de focus van de vakantiebeleving ligt op het reizen met vrienden of familie. Reizigers met een fysieke beperking en hun gezelschap kunnen vanaf vandaag terecht in alle Vlaamse TUI Shops voor professioneel advies en reservaties, aangepast aan eenieders speci­eke noden.

WORKSHOP

Exclusive Destinations: workshop & presentatie zomerbrochures

Last call voor dit event. Er zijn nog slechts enkele plaatsen vrij. Focus ligt op de nieuwe hotels (meer dan 50), de nieuwe bestemming Sri Lanka en de nieuwe belevenis brochure USA & Canada. Deze leerrijke workshop wordt afgewisseld met korte presentaties door de aanwezige hotelpartners: Gran Hotel Bahia Del Duque, Gran Hotel Miramar & Las Arenas, Sheraton Salobre, The Ritz-Carlton Abama, Grand Resort Lagonissi, Puente Romano, Roccoforte Verdura Resort & Hotel De Russie, Marbella Club Hotel Golf Resort & Spa. Praktisch: maandag 19/02, Gent, Holiday Inn Gent Expo –  dinsdag 20/02,  Antwerpen, Ramada Plaza, Desguinlei 94. U bent welkom vanaf 18.00 voor een buffet en drankje in Gent. In Antwerpen is een broodjesbuffet voorzien. Presentatie start stipt om 19.00. Het einde is voorzien om 22.30u. Naar goede gewoonte wordt de avond afgesloten met een mooie tombola rijk aan hotelovernachtingen. Inschrijven per mail: karim@exclusivedestinations.be , met vermelding van uw naam/kantoor en gekozen locatie/datum.

COACH TOURISM

FlixBus: 5 jaar in Europa

FlixBus werd opgericht in Duitsland door drie jonge entrepreneurs, Jochen Engert, Daniel Krauss en André Schwämmlein. Hun doel was om een nieuwe manier van reizen te ontwikkelen uit een combinatie van technologie, e-commerce en traditioneel vervoer. “Vanaf het begin was het onze visie om de bestaande busindustrie opnieuw uit te vinden vanuit een vernieuwend en innovatief perspectief. We zijn trots om nu te kunnen zeggen dat – vijf jaar later – ons visie realiteit geworden is.”, aldus Jochen Engert, FlixBus co-oprichter en directeur. “In 2013 zijn we met drie verbindingen in Beieren gestart, vandaag hebben we elke dag meer dan 250.000 verbindingen in 26 landen.” “Gedurende de laatste vijf jaar heeft FlixBus de manier van reizen in Europa veranderd”, zegt André Schwämmlein. “In de komende vijf jaar, willen we de groene FlixBus ervaring wereldwijd aan nog meer mensen aanbieden.”

VAKBEURS

Atout France: Rendez-vous en France

Rendez-Vous en France, de vakbeurs over het toeristische aanbod in Frankrijk, zal dit jaar plaatsvinden op 27 en 28 maart in Parijs, in Parc des Expositions de la Porte de Versailles – Pavillon 7.1. Meer dan 700 exposanten en 900 internationale touroperators zullen aanwezig zijn. Tijdens de twee onmoetingsdagen kan je contact leggen met (nieuwe) relaties. De ontmoetingen worden op voorhand geregeld, waardoor de afspraken efficiënt verlopen. Meer info via www.rendezvousenfrance.pro/en

THEMAPARK

Over twee jaar tweede Plopsaqua in Hannuit

Vorige week maakte de Plopsa Group de opening van haar tweede waterpark bekend. Plopsaqua 2 komt in Hannuit-Landen op de Waals-Vlaamse grens van ons land, vlakbij de E-40 autosnelweg. Het gloednieuwe park zal maar liefst 4.800 vierkante meter in beslag nemen. Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group: “We bemerkten dat de bezoekersaantallen van Plopsaqua De Panne de verwachtingen sterk overstegen, met een groot percentage bezoekers die afkomstig zijn uit alle hoeken van het land. Daarom voelden we dus echt wel de vraag en het potentieel om elders in België nog een waterpark te bouwen.” Ook burgemeester van Hannuit, Emmanuel Douette, en burgemeester van Landen, Iris Vander Schelde, waren aanwezig. Aan de bouw van Plopsaqua Hannuit-Landen hangt een prijskaartje van 22,5 miljoen euro. Naast een 25 meter bad met 8 banen en een instructiebad met 4 banen, die moeten beantwoorden aan het grote verwachte aantal scholen en groepen, komt er een reusachtig recreatief gedeelte met spectaculaire waterattracties, waaronder de 19 meter hoge Sky Drop, en een doorgedreven thematisering met Bumba en Maya als centrale figuren.

PEOPLE ON THE MOVE

Travel Counsellors BeNe: van Eijk terug als MD

Oprichter van Travel Counsellors Nederland en België, Fred van Eijk, vertrok een jaar geleden naar Australië om daar tijdelijk de leiding van het kantoor in Melbourne op zich te nemen en op zoek te gaan naar een geschikte opvolger. In mei komt Fred terug naar Nederland om zich als Managing Director te richten op de groei van de Belgische en Nederlandse ondernemingen en tevens meer verantwoordelijkheden op zich te nemen met betrekking tot de verdere internationale groei van Travel Counsellors wereldwijd. Milka van Dam behoudt de dagelijkse leiding over Travel Counsellors België en Nederland en maakt daarmee promotie tot General Manager.

LUCHTVAART

Air Europa: Düsseldorf

Met twee dagelijkse vluchten vanuit Madrid wordt Düsseldorf de derde bestemming van Air Europa in Duitsland, na München en Frankfurt die in 2014 werden opgestart, en de 13de europese bestemming van de Spaanse luchtvaartmaatschappij. Vanaf juni 2018 lanceert de luchtvaartdivisie van de groep Globalia op de Duitse markt extra vluchten naar Latijns-Amerika via haar hub in Madrid-Barajas. Commercieel Directeur Imanol Pérez benadrukt het belang van deze nieuwe route: “Düsseldorf is een bruisende zakenstad met een almaar groeiend aantal ‘corporate’ klanten. Met twee dagelijkse vluchten wil Air Europa eenvoudigweg de beste keuze worden om aan de vraag te voldoen”. De vluchten worden uitgevoerd door Embraer E195-toestellen, met vertrek vanuit Madrid om 07u10 en 15u10, en terugvluchten om respectievelijk 10u35 en 19u10. Zo sluiten de vluchten perfect aan op de trans-Atlantische vluchten van Air Europa.

RAIL

Voyages-sncf.eu beloont de reisagenten

Eind vorig jaar en begin dit jaar organiseerde Voyages-sncf.eu twee acties waarbij de reisagenten in de prijzen konden vallen… en de winnaars zijn nu bekend! Service Voyages (Sint-Genesius-Rode) deed tijdens BTExpo mee aan een wedstrijd en beantwoorde de vragen over het nieuwe treinaanbod correct en heeft zijn deelname gevalideerd door treintickets te boeken via de verkoopskanalen. Omdat het volledige Trenitalia-aanbod gelanceerd werd op www.voyages-sncf.eu, kan het kantoor voortaan genieten van een heerlijke kop koffie… zij winnen namelijk een Nespresso-machine! Eind december 2017 zette Voyages-sncf.eu een grote actie op touw om de trouwe reisagenten te bedanken die boeken met Voyages-sncf.eu. Het principe was eenvoudig: 5 dossiers boeken op de website en de 5 PNR’s doorsturen. Zo maakte je kans op één van de vier bonnen ter waarde van 100 euro bij Amazon. Voyages-sncf.eu kreeg heel wat inzendingen en deze vier winnaars kwamen uit de bus: Lesley de Day-One Travel (Antwerpen), Laurent de Van Lierde Voyage (Brussel), Dupont and Jensen (Luxemburg) en Victor de ProPager – ProFusion (Brussel). Blijf Voyages-sncf.eu volgen, want ze blijven de reisagenten verwennen met leuke acties en wedstrijden waarbij mooie prijzen te winnen zijn. Meer info via www.voyages-sncf.eu en be_sales@voyages-sncf.com

TOUROPERATING

Thomas Cook: verlengde kortingsactie

Thomas Cook verlengt de kortingen tot -50% tot en met 18/02! Deze kortingen zitten rechtstreeks in de prijs berekend op tal van vliegvakanties, autovakanties en cruises. Deze week vallen er extra veel kortingen te rapen op Spanje en Marokko! Is jouw klant nog op zoek naar la buena vida of de mystiek van Duizend-en-een-nacht, dan doet hij er goed aan om nú te reserveren!

Singlevakanties

Met Valentijn staan vaak vakanties met z’n tweetjes in de kijker. Thomas Cook denkt echter ook aan de singles! In de Thomas Cook newsletter van deze week vind je een handige lijst van hotels met bepaalde periodes waar singles geen supplement hoeven te betalen. Als extra duwtje in de rug geeft Thomas Cook trouwens € 100 korting als jouw klant vóór 31/03 zijn singlevakantie reserveert!

Bestemming in de kijker: Menorca

Als je Menorca in één woord moet omschrijven, dan kies je zonder twijfel voor ‘natuur’. In 1993 werd dit 2de grootste eiland van de Balearen zelfs uitgeroepen tot ‘biosfeerreservaat van de UNESCO’ omwille van vele zeldzame planten en diersoorten. In het noorden van het eiland vind je een wilde, grillige rotskust terwijl het zuiden vooral beboste dalen en romantische strandbaaien telt. Zonliefhebbers installeren zich graag op de uitnodigende zandstranden van Cala ’n Bosch, Cala Blanca en Cala Santandria om heerlijk te ontspannen en te genieten van de Spaanse zon. Trek zeker ook eens naar de Monte Toro, het hoogste punt van Menorca, waar je geniet van een verbluffend uitzicht over het hele eiland. In de steden Mahon en Ciutadella kun je dan weer gezellig shoppen en rondkuieren in het historische centrum. Enkele hoteltips? SunConnect Los Delfines, smartline Marina & Cala ’n Bosch en Cala Blanca Sun.

IBEROSTAR Herzeg Novi

Thomas Cook biedt dit jaar een nieuwe topper aan in Montenegro: IBEROSTAR Herzeg Novi. Dit viersterrenhotel ligt aan de ingang van de baai van Kotor en wordt omringd door beboste heuvels en kristalhelder water. Bovendien ligt het hotel direct aan het strand, ideaal dus voor families! Verder is het hotel ook uitvalsbasis voor activiteiten zoals wandelen, fietsen of windsurfen. De cultuurliefhebbers waarderen dan weer zonder twijfel de nabijheid van de historische steden Kotor, Perast en Herzeg Novi. Tel daar nog de befaamde IBEROSTAR-keuken en uitmuntende service bij en de vakantie van jouw klant kan niet meer stuk!

TOUROPERATING

Pegase: unieke acties

Volgens de filosofie van Pegase heeft uw klant recht op de allerbeste service: op vakantie gaan moet een ervaring op zich zijn. Met het oog op de zomer gaat de expert in luxereizen nog een stap verder om aan die belofte tegemoet te komen. Leggen uw klanten vóór 28 februari 2018 hun zomervliegvakantie vast, dan genieten zij bovenop de gebruikelijke vroegboekkortingen van een exclusieve kamerupgrade. (Het reserveringsnummer dient zo snel mogelijk doorgegeven te worden via contact@pegase.be, en dit ten laatste 7 dagen na boeking. Het dossier dient ingeboekt te worden op het hogere kamertype (de upgrade zit dus reeds in het ingeboekte dossier). De prijskorting waarop de klant recht heeft op basis van de actievoorwaarden wordt door de Pegase reservatieafdeling in het dossier ingezet. Ontdek alle voorwaarden op pegase.be)

Groot en Gevarieerd Aanbod Suites

Gezien de ongekend hoge kwaliteit van het aanbod met bijna uitsluitend vijfsterrenhotels is deze unieke actie een echte buitenkans. Een groot aandeel van de kamertypes in het aanbod zijn luxueuze suites bedoeld om iedereen, ongeacht specifieke behoeftes, wensen of gezinssituaties een onvergetelijke tijd te bezorgen op vakantie. Vrienden, gezinnen en koppels genieten van ruime deluxekamers met zicht op tuinen en zwembaden, unieke penthousesuites met butlerservice en jacuzzi’s of romantische suites in elegante boetiekhotels.

Wijzigen tot 7 dagen voor vertrek

Voor Pegase behoren gemoedsrust en flexibiliteit tot de hoogste waarden. Tot 7 dagen vóór vertrek kunnen uw klanten zowel afreisdata, bestemming als hotel eenvoudig wijzigen. Aarzel niet de Pegase Luxury Travel Advisors te contacteren indien u meer info wenst rond een specifieke upgrade voor een dossier! U kunt hen steeds bereiken via 09 248 48 50 of via contact@pegase.be

VAKBEURS

ITB: Travelport ‘Power Hour’ Stand Party

Wie met de TM-Charter naar ITB Berlijn reist, is automatisch ook uitgenodigd op de Power Hour Stand Party van Travelport op donderdag 8 maart. De ideale gelegenheid om bij te praten met toerisme-collega’s en meer te weten te komen over Travelport. De Travelport-stand bevindt zich in Hal 6.1 stand 139. Het networkingmoment start om 16u en eindigt om 17u. Registreren via deze link.

TOUROPERATING

Sudamerica Tours: nieuwe brochure Dominicaanse Republiek

De gloednieuwe brochure ‘Dominicaanse Republiek’ van Sudamerica Tours is uit. Deze bestemming is bij de Belgen goed gekend, maar Sudamerica Tours toont het eiland op een ‘andere’ manier. Ze bieden er verschillende rondreizen aan, en tonen zo dat de Dominicaanse meer is dan een strandbestemming. Zoals bij elke bestemming, plaatst Sudamerica Tours authenticiteit, natuur, plaatsen ver weg van de ‘betreden paden’ en familiale hotels voor all-in resorts. De toeristen kunnen zo het ongekende culturele en natuurlijke patrimonium van het land ontdekken. En zoals altijd, is de brochure (12 pagina’s) maar het topje van de ijsberg en zijn er veel meer mogelijkheden mogelijk. Het team werkt ook alle à la carte voorstellen voor u uit. Laat uw klanten de Dominicaanse Republiek verkennen met Sudamerica Tours!

REISINDUSTRIE

Star Alliance: Digital Services Platform

Star Alliance heeft het Digital Services Platform (DSP) gelanceerd. De eerste stap richting een algemene verbetering van de digitale en mobiele services voor de klanten van de Star Alliance-leden. Met de DSP wil Star Alliance de customer journey verbeteren. De DSP kan data verzamelen van de aangesloten leden of van derde partijen en beschikbaar maken voor alle leden. Zo kunnen zij deze informatie implementeren in hun eigen digitale applicaties. Op lange termijn wil men het voor de klanten mogelijk maken dat ze op de websites van de verschillende leden alle informatie kunnen krijgen over de andere Star Alliance-leden. Jeffrey Goh (ceo Star Alliance): “De meeste reizigers hebben een ‘home airline’ binnen ons netwerk en ze verkiezen om hun hele reis in eigen handen te hebben via 1 app of website. Daarom werken we aan een ‘centrale’ waarbij alle informatie die door de verschillende leden werd ingewonnen, kan worden gedeeld.”

LUCHTVAART

TAP Air Portugal: nieuwe ceo

Generatiewissel aan de top bij TAP Air Portugal. De 43-jarige Antonoaldo Neves volgt Fernando Pinto (69) op die de airline 17 jaar lang geleid heeft. A. Neves was in de voorbije jaren chef van de Braziliaans luchtvaartmaatschappij Azul die sedert 20/5 in codeshare opereert met TAP. Neves stamt uit een Portugees-Braziliaanse familie, in Salvador geboren, jarenlang als burgerlijk ingenieur werkzaam in Rio vooraleer de luchtvaart te omarmen en naar Lissabon te verhuizen. Pinto (TM interview in nr 300 van 1 april 2011) is de enige Star Alliance ceo die 2 maal topman van een airline geweest is: eerst van het Braziliaanse Varig (1996-2000) en sinds 2000 van TAP Air Portugal. Hij was ook president van de AEA in 2005.

LUCHTVAART

Thomas Cook Airlines: aantal pax stijgt

Thomas Cook Group heeft de cijfers van het eerste kwartaal van 2017-2018 bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat het aantal passagiers van de luchtvaarttak van het bedrijf (incl. Condor) met 8% is gestegen en nu 3,5 miljoen euro bedraagt. De omzet van de groep is de eerste drie maanden gestegen (oktober-december) met 7%, goed voor een omzet van om en bij de 2 miljard euro. Door het wegvallen van airberlin en Monarch Airlines kon Thomas Cook Airlines een extra graantje meepikken. Het gebruikelijke seizoensverlies in de winter bedroeg 42 miljoen pond, dat is 10 miljoen pond minder dan vorig jaar. De groep zal deze zomer tot 10% uitbreiden, voornamelijk dan met Condor. Bijkomstig heeft Thomas Cook een stukje van airberlin verworven (Air Berlin Aviation GmbH, Air Operator Certificate en 6 toestellen in wetlease). Tot slot zal Thomas Cook Airlines Balearics binnenkort worden opgestart, de Spaanse airline van TC. Vijf van hun toestellen zullen richting Mallorca vliegen.

TOUROPERATING

USA Travel & Canada Travel: winnaar incentive bekend

USA Travel en CANADA Travel hebben in de loop van de maand januari 2018 een incentive ingezet om de beste verkopers te belonen. Ze kondigen met groot plezier de volgende winnaars van een valies ter waarde van € 200 aan: Liesbet’s ReiscenterService Voyages Rhodes, Almatours La Louvière, Malmedy Tourisme en Voyages Montaine in Moeskroen. Voor de maand februari, organiseren USA Travel en CANADA Travel een nieuwe actie: een korting van € 50 per persoon op elke reservering van een reispakket uit hun brochures USA, CANADA en ALASKA (begeleide rondreizen en fly & drives).

TOUROPERATING

TUI: Gran Canaria

Zijn je klanten op zoek naar een gastronomisch relaxverblijf op Gran Canaria? Raad ze dan Seaside Sandy Beach 4* (TUI Vliegvakanties, 02624) aan, een mooi ingericht hotel met voortreffelijke service. In het spa- en wellnesscentrum zijn er tal van ontspanningsmogelijkheden, zoals massage, schoonheidsbehandelingen of thalassotherapie. Voor de actievere klant is er ook een ruim sportaanbod: tennis, pingpong, shuffleboard, petanque, fitness… En golfliefhebbers profiteren dan weer van speciale voorwaarden op alle golfterreinen. Er is dus voor ieder wat wils! Seaside Sandy Beach 4* is centraal gelegen, vlak bij het 7 km lange zandstrand en bij het centrum met verschillende winkelcentra. De juiste ingrediënten voor een ontspannende vakantie!

Autovakanties: nieuwkomers in Tsjechië

Wegens de grote vraag is het aanbod TUI Autovakanties in Tsjechië voor Zomer 2018 uitgebreid met extra accommodaties. Deze 3 nieuwkomers versterken de line-up: Hotel Astoria & Dependance Wolker 3* (81884, Karlovy Vary, Karlsbad): charmehotel in het mondaine Karlsbad, waar je wandelen, wellness en cultuur kunt combineren. Resort Stein 3* (81886, Cheb): een familietopper in een groene omgeving. Je vindt er een minizoo, grote speeltuin, wild west saloon, zwembad en zwemmeer. Landal Marina Lipno (81893/81894, Lipno): een verzorgd vakantiedorp aan het water in het ongerepte Boheemse Woud. Er is ook extra contingent toegevoegd aan klassiekers als waterpretpark Aquapalace Hotel Prague 4*SUP (81883), het deluxe Harmony Club Hotel 4*SUP (81853) en het all-inclusive resort Parkhotel Pilsen 4* (81885)!

Nieuw: Vayamundo l’Espinet-Quillan

Na de 2 succesvolle en gewaardeerde Vayamundo-clubs in Oostende en Houffalize, kan je jouw klant nu ook een derde club in Frankrijk voorstellen, nl. Vayamundo l’Espinet-Quillan 3* (62097, TUI Autovakanties). Dit uitgestrekte vakantiepark in het Land van de Katharen (regio Languedoc) is omgeven door een prachtige natuur en staat garant voor een unieke familievakantie. Een grote troef van deze club is de Nederlands- en Franstalige kinderanimatie. Het is bovendien een paradijs voor waterratten met een openluchtzwembad, overdekt zwembad en een zwemmeer. In deze club vind je villa’s met capaciteit tot 8 personen en is halfpension mogelijk mits toeslag.

LUCHTVAART

VLM Airlines: München & Maribor ex-ANR

Maandachtochtend vertrok vanop de luchthaven van Antwerpen een Fokker 50 van VLM Airlines met bestemming München. Daarna zette het toestel koers naar de Sloveense stad Maribor. Op de nieuwe routes wordt aanvankelijk van maandag tot en met vrijdag eenmaal per dag heen en weer gevlogen. Bij de aanvang van het officiële zomerseizoen past VLM Airlines de vluchturen aan: vanaf 26 maart zal de luchtvaartmaatschappij op de route Antwerpen-München op weekdagen zelfs twee rotaties per dag aanbieden. Dankzij deze uitstekende dagrandverbinding kunnen zakenreizigers en toeristen het maximum uit hun verblijf halen.

TOUROPERATING

Live To Travel: Nieuwe brochure Oceanië 2018-2019

De nieuwe Live To Travel brochure Oceanië 2018-2019 verschijnt weldra met een inspirerend aanbod aan individuele rondreizen met huurwagen, groepsreizen in internationaal gezelschap, 40 hotels met dagprijzen, talrijke excursies en campers in Australië en Nieuw-Zeeland, evenals cruises, een island-hopping tour en strandresorts op Fiji. De nieuwigheden in Australië zijn uitgebreid. Er zijn een aantal bijzondere hotels toegevoegd zoals Spicers Potts Point, een nieuw luxueus boetiekhotel in Sydney, en Macq01 Hotel, een 5*hotel in de haven van Hobart dat de geschiedenis van Tasmanië vertelt. Rawnsley Park Station met eco-villa’s ligt op een schapenboerderij in Flinders Ranges en Sal Salis Ningaloo Reef is een kleinschalig tentenkamp waar je kan zwemmen met walvishaaien of bultrugwalvissen. Voor wie de iconische landschappen te voet wil verkennen, biedt Live To Travel de keuze uit meerdaagse trektochten op verschillende locaties in Australië. Ook in Nieuw-Zeeland heeft Live To Travel enkele originele accommodaties aan het aanbod toegevoegd. Awaroa Lodge ligt in het Abel Tasman Nationaal Park en is enkel bereikbaar per watertaxi of helikopter, een uitstekend locatie om te wandelen, kajakken en vissen. Larnach Lodge ligt op het domein van Larnach Castle in Dunedin. De kamers reflecteren de geschiedenis van het kasteel en hebben een spectaculair uitzicht op de haven en het schiereiland. In Kaikoura kan je logeren in een PurePod, een luxueuze eco-cabine in glas op een afgelegen locatie midden in de natuur. Castaway Island Resort is de nieuwkomer in het Fiji aanbod, een 4*resort op een privé eiland in de Mamanuca eilandengroep en makkelijk bereikbaar vanuit Nadi met de fast ferry (45 min) of watervliegtuig/helikopter (10 min). Live To Travel pakt dit jaar uit met een island-hopping tour op Fiji, deze eilandrondreis biedt 3 nachten verblijf op de Mamanuca Islands en 3 nachten verblijf op de Yasawa Islands inclusief transfers met catamaran, watertaxi, cruiseschip en watervliegtuig om Fiji op verschillende manieren te kunnen ervaren. De nieuwe Live To Travel brochure wordt eind februari via Connect2 verdeeld, maar is nu reeds online beschikbaar op www.livetotravel.be. Voor meer informatie, actuele kortingen of een rondreis op maat, contacteer info@livetotravel.be

HOTELLERIE

Hoogste hotel ter wereld geopend

Wie last heeft van hoogtevrees hoeft dit nieuwtje niet te lezen. In Dubai opende afgelopen weekeinde Gevora Hotel dat 365 meter hoog is. Prestige, daar was het om te doen want Gevora is vanaf nu het hoogste hotel ter wereld omdat het Marriott Hotel, dat zich vlak ernaast bevindt, één meter kleiner is. Gevora hotel telt liefst 75 verdiepingen en heeft een gouden kleur. Er zijn o.m. vier restaurants, een zwembad, een wellness en een fitnessruimte. De eerste gasten namen afgelopen maandag hun intrek. Over twee jaar –tijdens de Wereldexpo in Dubai- krijgt Gevora er nog een rijzig broertje bij. Dan opent The Tower, dat met bijna één kilometer hoog, de hoogste toren ter wereld wordt. Besix, het grootste bouwbedrijf van België, haalde vorig jaar het contract binnen voor de voorbereidende werken van The Tower.

PEOPLE ON THE MOVE

Robert Verstringhe verlaat Amexco

Na 38 jaar ervaring in de reisindustrie en 36 jaar bij American Express Global Business Travel, is Robert Verstringhe (61), al jaren een gerespecteerd lid van de BTO, op zoek naar een nieuwe uitdaging. Robert was o.m. supplier & procurement manager EMEA, alsook hoofd van supplier relations Benelux en global supplier relations. Hij zoekt een nieuwe functie in de inkoop of onderhandelingen, of een ander domein waarbij hij een reiskantoor of een zakelijke klant kan bijstaan. Verstringhe zal zijn carrière bij Amexco beëindigen op 20 februari. Robert is te bereiken via robert.verstringhe@gmail.com

LUCHTVAART

Air Transat: verbeterde maaltijd trans-Atlantische vluchten

Air Transat verbetert per 1 mei het maaltijdaanbod aan boord van alle trans-Atlantische vluchten aanzienlijk. Air Transat stelt de zomereditie voor van het Chef Menu van Daniel Vézina, een bekende chef uit Quebec. Reizigers kunnen genieten van twee nieuwe maaltijden met lokale ingrediënten, bosbessen en gerookt vlees, en hebben bovendien keuze uit vier bekende favoriete gerechten en twee opties voor het ontbijt. Deze nieuwe gerechten kunnen vanaf nu vooraf besteld worden naast de overige menu-opties van zomer 2018 en worden vanaf 1 mei geserveerd aan alle Club Class passagiers. In Economy Class worden de maaltijden en bijgerechten tegen de volgende prijzen aangeboden: €12 voor ontbijt en €20 voor lunch/diner.

RAIL

Eurostar: Londen-Amsterdam vanaf 4 april

Vanaf 4 april 2018 zal Eurostar Londen rechtstreeks verbinden met Amsterdam. Tickets zijn te koop vanaf 20 februari. Voor het eerst kunnen reizigers in slechts drie uur met een snelheid van 300km/u van St. Pancras International rechtstreeks naar Nederland reizen. Vertrek vanuit London St. Pancras International naar Rotterdam en Amsterdam om 8u31 en 17u30.  In de beginperiode rijden reizigers rechtstreeks van Londen naar Rotterdam en Amsterdam. Op het traject van Amsterdam/Rotterdam naar Londen reizen reizigers met Thalys tot Brussel-Zuid, waar de paspoort- en veiligheidscontroles plaatsvinden. Vervolgens nemen ze een Eurostar-aansluiting naar Londen. Die overstap is een tijdelijke maatregel terwijl de regeringen in het Verenigd Koninkrijk en Nederland een overeenkomst sluiten dat het mogelijk maakt om paspoortcontroles uit te voeren bij vertrek in Nederland.  Vanuit Brussel kunnen Eurostar-reizigers tweemaal daags naar Rotterdam en Amsterdam reizen, om 11u19 en 20u19. Vanuit Amsterdam Centraal rijden dagelijks twee treinen naar Brussel-Zuid om 7u48 en 16u48, en vanuit Rotterdam Centraal om 8u25 en 17u25. De lancering van de rechtstreekse verbinding tussen Londen en Amsterdam zorgt ook voor een nieuw record op de route van Londen naar Brussel. Reizigers zien hun reistijd namelijk dalen met 17 minuten doordat de reistijd vermindert van 2u05 naar 1u48.

PEOPLE ON THE MOVE

Travix: benoeming commercieel directeur Benelux

Thomas Wolters is aangetrokken als nieuwe Commercieel Directeur Benelux bij Travix. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de groei in de Benelux, waar moederbedrijf Travix met de merken CheapTickets.be en BudgetAir.be actief is. Wolters komt uit de telecombranche waar hij commerciële- en marketing managementfuncties bekleedde bij onder meer KPN, XS4ALL en recentelijk Tele2. Thomas Wolters zal leiding geven aan een team van online marketing-, content- en pricingspecialisten, alsook aan Aniek Augustijn, Commercieel Manager België.

OPLEIDING

EurAm: nieuwe webinars

EurAm organiseert heel wat interessante webinars in februari en maart. Er zijn webinars voor reisprofessionals die willen starten met EurAm of graag een refresher willen volgen alsook Webinars voor gevorderden waarin ze ‘heavy user features’ delen. EurAm-collega Audrey Labarthe (Engelstalig) heeft zeer veel reiservaring in Toscane en Puglia en zal tijdens de Webinar insidertips geven voor boeiende rondreizen in deze Italiaanse regio’s. Olivier Dewit vertelt over een mooie route in Andalusië en toont tijdens de Webinar een aantal bijzondere accommodaties en activiteiten. Aan de einde van iedere Webinar is er via de chat volop ruimte voor het stellen van vragen. Aanmelden voor de Webinars kan via deze link. Na inschrijven ontvang je een bevestigingsmail en meer informatie.   Maandag 19 februari 19u30 – 20u15 EurAm voor Beginners Donderdag 22 februari 10u00 – 10u45 EurAm voor Beginners Dinsdag 27 februari 10u00 – 10u45 EurAm voor Gevorderden Woensdag 28 februari 19u30 – 20u15 EurAm voor Gevorderden Donderdag 8 maart 10u00 – 10u45 Toscane Woensdag 14 maart 10u00 – 10u45 Andalusië Donderdag 22 maart 10u00 – 10u45 Puglia

REISINDUSTRIE

Amadeus: partnership Routehappy by ATPCO

Eender welk product je online koopt: je verwacht dat je online ziet wat je ook daadwerkelijk gaat krijgen. Maar als je een vlucht boekt, gaat het er iets anders aan toe. Vaak zie je enkele prijzen en dienstregelingen. Stel je voor dat je een long-haul vlucht boekt, en je meteen kan zien welke stoel je krijgt, met welk toestel je vliegt, welke extra’s je krijgt aan boord, wat de upgrading mogelijkheden zijn,… Amadeus en Routehappy by ATPCO denken hier hetzelfde over, en gaan daarom een partnership aan. ATPCO nam Routehappy begin deze maand over. Zo is voortaan het platform dat inzicht geeft in welke extra’s airlines bieden en wat ze ervoor vragen (Routehappy), gecombineerd met ATPCO: het bedrijf dat ervoor zorgt dat tarieven en de bijhorende voorwaarden in de reserveringssystemen te zien is. De content van Routehappy by ATPCO wordt geintegreerd in Amadeus waardoor de luchtvaartmaatschappijen hun productdifferentiaties via de verschillende Amadeus-platformen kunnen weergeven. Beide partijen willen het online shoppen naar vluchten zo verbeteren.

BESTEMMING

Maya Bay (Thailand): deze zomer gesloten voor toeristen

De natuur is aan rust toe in Thailand. Vele stranden worden er dagelijks overspoeld door honderden toeristen, waardoor het natuurlijke evenwicht verstoord is. De autoriteiten nemen daarom drastische maatregelen. Zo zal Maya Bay van juni tot september gesloten zijn, in de hoop dat de natuur zich herstelt. Thailand heeft eerder ook al enkele eilanden afgesloten voor het toerisme, omdat het lokale ecosysteem te veel schade opliep. Volgens schattingen zou 80% van de koraalriffen voor de kust vernield zijn.

TOUROPERATING

Silverjet zomer sales run

Graag nodigt Silverjet u uit op hun zomer sales run. Ditmaal worden de steden Kortrijk en Hasselt aangedaan. Op woensdag 14 maart zijn jullie te gast in het sterrenrestaurant Table D’Amis te Kortrijk en op donderdag 15 maart kan u hen ontmoeten in Restaurant Figaro te Hasselt. Volgende hoteliers zijn eveneens van de partij: The Westin Resort Costa Navarino uit Griekenland, Tortuga Bay Dominicaanse Republiek, The Pine Cliff Resort uit de Algarve, Jumeirah Hotels Dubai, Villa Del Golfo uit Sardinië, Marbella Nido & The Royal Blue uit Griekenland, Asia Gardens Costa Blanca en Corales Suites / Beach uit Tenerife. Op het programma staat een heerlijk diner, aangevuld met leerrijke informatie van de hoteliers en uiteraard wordt er afgesloten met een aantal leuke prijzen! Gezien de plaatsen beperkt zijn, dient u zich snel in te schrijven via mail naar info@silverjet.be. Aan tafel!

Aruba avond

Weet u waar Eagle Beach ligt? Weet u welke high rise hotels de beste zijn op Aruba? Waar te shoppen? Welke restaurants de moeite zijn? Of autorijden veilig is op Aruba en of je er goed kan golfen? Een antwoord op al deze vragen kan u krijgen op woensdag 21 maart. Dan vindt immers een culinaire topavond plaats in Kortrijk in het restaurant Va et Vient. Een gezellige avond met veel informatie, een leuke babbel en een heerlijk diner. Zoals u misschien wel weet, zijn er vanaf juni rechtstreekse cluchten naar Aruba vanuit Brussel. Ook Silverjet zal deze vluchten aanbieden!